onsdag, januari 16, 2008

Hittat på Flashback om DN

Vad det gäller DN´s artiklar om våldtäkter denna veckan, så får man ge dem beröm för att de inte trixat om alla namnen och gjort om alla till svenskar i denna artikelserie. Det är dags att vi får en RÄTTVIS bild av gärningsmännen.

På Flashback hittade jag följande inlägg av en "whoopwhoop":

"Jag ringde Dagens Nyheters läsarombudsman Lilian Öhrström på 08-738 11 11 angående detta. Hon hade tydligen fått flera samtal under dagen från personer som var mycket negativa till att DN ”pekade ut invandrare”. Sedan sade hon också att detta är en ny ”policy” och att de hade diskuterat det mycket på tidningsredaktionen.

De vill ge en mer korrekt bild av verkligheten, och detta är ett nytt försök. Enligt henne har de inte haft och har fortfarande inte någon nedskriven policy, utan de diskuterar sådana här saker muntligt från gång till gång eller emellanåt när sådana artikar dyker upp. Hon hade inte fått några som helst positiva reaktioner på det hela, så mitt samtal fick bli det första.

Kopplingen mellan Jousef och Ahmed samt ”Personerna i artikeln heter egentligen något annat” ska tolkas som att båda förövarna var invandrare och inget annat."

Jag hoppas fler ringer läsarombudsman Lilian Öhrström på 08-738 11 11 eller mailar henne på: ombudsman@dn.se och talar om att ni uppskattar att få veta sanningen och att ni hoppas att det är policy DN tänker försöka hålla fast vid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar