lördag, mars 08, 2008

Nima blir ett lejon igen och ryter till!


"

Misstänksamheten mot muslimer kommer från att de tror på en retarderad människofientlig bok och bekänner sig till en tro som innehåller förkastliga idéer. Tyvärr fattar många smygrasister inte att majoriteten muslimer tar de bra sakerna och ignorerar eller blundar för det dåliga. Detta hedrar dock bara muslimerna själva, inte deras religion.

Tjejen i blå sjal hade mage att påstå att hon läst koranen och det fanns inget kvinnofientligt där. Undrar om sjalen täckte ögonen när hon läste den.


“Jag läste Mein kampf igår, såg inget judefientligt i den.” Come on! Hade Afsaneh Vahdat haft med sig en koran hade hon kunnat läsa flera intressanta suror för henne. De finns, svart på vitt.

Det finns absolut ingen ursäkt för fysisk eller verbal våld mot människor, men tittar man på hur världen ser ut och vad vissa har gjort i islams namn så är det kanske inte speciellt förvånande att islamofobin har ökat!


När vissa muslimer har hotat med bojkott, visat illojalitet mot sitt värdland/hemland, velat pilla på nya landeta lagar, när gisslan har halshuggits, när människor har sprängt sig själva för att döda civila, när hysteri, våld och hot har varit svaret på barnsliga provokationer, när allt detta skett i islams namn och man KAN hitta stöd för dem i koranen, då är det inte så konstigt att människor hyser “rädsla för islam”.


Islamofobi orsakas av extrema muslimer och drabbar vanliga muslimer. Problemet kommer inifrån och skapas av islam självt.

Visserligen brukar ordet fobi användas för irrationella rädslor, men det grekiska ursorungsordet Fobos betyder rädsla. Rädsla för islam och vad dess budskap kan ställa till med är bara sunt i ett modernt samhälle. “Muslimofobi” däremot, det går fetbort.

Läs mer av det strålande inlägget på Nima Daryamadjs blog

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar