torsdag, maj 15, 2008

Somalisk man: Norska kvinnor förtjänar att bli våldtagna

"De incidenter där ett antal unga somaliska pojkar tafsat på norska flickor och kvinnor har väckt en del uppståndelse i norsk media. Idag sände den kommersiella radiostationen P4 en intervju med tre unga afrikaner om hur de ser på Norge och norska kvinnor.

Männen är 26, 30 och 35 år gamla och kommer från Senegal respektive Somalia. De inleder med att säga att “norrmännen är helt förfärliga” för att sedan övergå till att kommentera norska kvinnor.

- Men hör på, norska tjejer klagar över att utländska killar gör si och så, men grunden till att det sker så många våldtäkter är att norska kvinnor går nästan helt nakna. Det är som att säga “kom hit och knulla mig”, förstår du?

- Det du säger är att norska tjejer ber om att bli våldtagna?

- Inte ber om direkt, men när de går ut nästan helt nakna och dricker sig skitfulla i Frognerparken eller drar på fest tillsammans med några kompisar, och så klagar de över att bli våldtagna. Det är deras eget fel, säger 26-åringen.

-Men även om de går lättklädda och dricker sig fulla så ber de ju inte om att bli våldtagna?

Nej, men många av utlänningarna här är inte vana vid detta från där de kommer ifrån. De är inte vana vid att flickor går klädda som de vill, så de kanske tolkar det lite fel, förstår du?"

Läs mer på Falkblick där det också finns länkar till radioprogram och tidningar.

Tack för tipset, I Mitt Norge och Falkblick!

Mer från texten:

"I fjor ble det anmeldt rekordhøye 161 voldtekter og 35 voldtektsforsøk i Oslo, der gjerningsmannen i over 70 prosent av tilfellene hadde bakgrunn fra et annet land enn Norge."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar