söndag, augusti 30, 2009

Pia Kjærsgaard debatterar niqab/burka med en dansk konvertit



/Fröken Sverige

Muslimsk familj terroriserade ett helt hyreshus i Helsingör





En av personer i TV berättar: "Jag fick ett rött kryss målat på min dörr. Sen fick jag veta vad det betyder. Jag är en otrogen och ska dö."

"
De må lægge øre til ord og vendinger som: racist, luder, lede kælling, alle danskere skal dø, alle danskere og jøder skal dø..

Beboerne på Belvederevej 59 i Helsingør føler at de bor i en krigszone, det er en hverdag med vold, trusler og hærværk.'

Alt dette skyldes en libanesisk indvandrerfamilie med 6 børn i alderen 3 - 14 år.

Anna Engmann, Christian Engmann, Elisabeth Dreijer Sørensen, Lejerbo Forretningsfører Steffen Boel Jørgensen

Alle er vantro der er på en dødsliste..

Se også TV-Avisen samme dag:"

Läs mer på Uriasposten
..och HÄR
Mer videos av akawakurusa
/Fröken Sverige


Danmark: Obligatoriskt invandrarprov

Cirka 3.000 kronor. Det ska utlänningarna framöver betala för att genomgå ett nytt och obligatoriskt "invandrarprov" i Danmark. Klarar man inte provet och bevisar att man kan danska, samt förstår hur det danska samhället fungerar, så får man heller inte uppehållstillstånd.

Detta kommer att gälla för alla religiösa förkunnare och för alla som söker familjesammanföring.

"Det fremgår af det forslag til finanslov for 2010, som finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fremlagde i går.

Prøven – den såkaldte indvandringsprøve – har været i støbeskeen siden 2006, men ifølge Kristeligt Dagblads oplysninger skulle arbejdet nu være så langt, at testen indføres til foråret.

Meningen er så, at alle religiøse forkyndere samt alle udlændinge, der søger om familiesammenføring med en dansk ægtefælle, skal bestå prøven, der tester deres danskevner samt viden om danske samfundsforhold. En bestået prøve bliver med andre ord en af betingelserne for at opnå ophold i Danmark."

Kristeligt Dagblad

Besök utmärkta bloggen Snaphanen för bra nyheter om Sverige och Danmark!

/Fröken Sverige

Hamas dömer ut Förintelsehistoria

"Islamiströrelsen Hamas är upprörd över uppgifter om att FN sägs vilja undervisa Gazas barn om Förintelsen, "en av sionisterna påhittad lögn"."

"Hamas, som kontrollerar Gazaremsan, hävdar att Unrwa, FN-organet som sköter världsorganisationens hjälp till palestinierna, däribland skolverksamheten, inför nästa läsår planerar att ta med historieböcker där nazisternas folkmord på judarna tas upp till diskussion.

I ett öppet brev till Unrwa-chefen i Gaza krävs att böckerna dras tillbaka eftersom man inte kan acceptera att "en lögn som är ett påhitt av sionisterna" lärs ut till palestinska 13-åringar. Unrwa ordnar skolundervisning för omkring 200.000 barn i Gaza.

Men en talesman för FN-organet säger att undervisning om Förintelsen inte ingår i årets läroplan."

DN , VG ,

FN innstiller nødhjelp på grunn av Hamas

Hamas: - Terror kan ramme Israel-støttende land

VG

/Fröken Sverige

Seminarium om islam 6 september

Den 6 september anordnar Sverigedemokraterna ett seminarium i centrala Malmö som kommer behandla frågan om islamisering. Kent Ekeroth, Sverigedemokraternas internationelle sekreterare kommenterar:

- Vid seminariet kommer två talare medverka som utifrån olika perspektiv ska ta upp frågan om islamiseringen som pågår runt om i världen, inte minst här i Europa.

- En av talarna är Mrutyuanjai Mishra, som har en europeisk magister i mänskliga rättigheter och demokrati, är styrelsemedlem i danska Trykkefrihedsselskabet och skribent för Jyllandsposten. Han har rötter i Indien men bor numera i Danmark. Mishra ska tala om islamiseringen av Indien och relatera detta till den islamisering som nu pågår i Europa.

- Den andre talaren är Alan Lake, civilingenjör från England och aktiv inom counter-jihadrörelsen. Han är speciellt intresserad av den strategiska överblicken och har skapat ett verktyg på internet för att länka samma aktivister och organisationer som jobbar emot islamiseringen. Utöver det har han hållit föredrag vid demonstrationer och konferenser. Lake kommer tala om islamiseringen ur ett globalt perspektiv och analysera dess styrkor och svagheter och presentera förslag på hur man kan motverka detta.

Varför anordnar du detta seminarium?

- Det finns ett skriande behov i Sverige av information som visar annat än den tillrättalagda bild som naiv svensk media visar av islam, där man gång på gång går ur sin väg för att skönmåla denna ideologi. Detta seminarium är det första steget och planen är att fortsätta och utöka dessa seminarium allt eftersom.

När hålls seminariet?

- Seminariet hålls den 6 september i Malmö och dörrarna öppnas kl 11.00. Den första föreläsningen startar kl 11.30 och seminariet beräknas vara avslutat senast kl 14.00. De som anmäler sig har förtur till de begränsade platser som finns. Anmälan görs genom att skicka mig ett email på kent.ekeroth@sverigedemokraterna.se då du också får ytterliggare information. Föreläsningen ges på engelska.

http://kentekeroth.se/

/Fröken Sverige


Muslimska ungdomar - Europas framtidshopp?



"
Amazing clip of immigrant Muslim gangs in Germany. They have learned the leftist narrative well. It seems if the government won't give them everything they want, they have no choice but to commit violent crimes all day."

/Fröken Sverige

Illegala invandrarna i Brorsons kirke: Polisingripande i nytt ljus



"
Danska polisens aktion mot irakier i en Köpenhamnskyrka nyligen fick mycket kritik för brutalitet. Men polisens egen videofilm berättar en annan historia.

Beväpnad polis i full kravallutrustning bröt upp dörrarna till Brorsons Kirke och hotade irakierna som sökt sig till kyrkan sedan de fått avslag på sina asylansökningar. Så löd beskrivningen från irakierna, demonstranter utanför kyrkan och den tjänstgörande kyrkoherden.

Men om man får tro polisens egen videoupptagning som publiceras av tidningen B.T. far präst och andra vittnen med osanning."

GP , Politiken
Politivideo viser rolig rydning af Brorsons Kirke
Præsten i Brorsons Kirke taler ud
Irakere får måske humanitært ophold
Debatdanmark gik amok efter kirkerydningen

/Fröken Sverige

Sexuella trakasserier ökar i Egypten


"Sexuella trakasserier ökar i Egypten, enligt en ny undersökning. Enligt kvinnorättsorganisationen som gjort undersökningen har 98 procent av utländska kvinnliga besökare och 83 procent av egyptiska kvinnor blivit utsatta för någon form av sexuella trakasserier."


SR
/Fröken Sverige

Bin Ladens livvakt vill till Norge

"En mistenkt terrorist og livvakt for Bin Laden har sagt til sin advokat at han svært gjerne vil flytte til Norge etter at han slippes løs fra den amerikanske Guantanmo-basen."

"Mannen, som har sittet inne på Guantamo-basen siden 2002, har sagt til advokaten sin at han har drømt om å flytte til Norge siden før han vervet seg i krigen mot Sovjetunionen i Afghanistan, melder TV2nyhetene.no.

- Min klient er veldig interessert i å flytte til Norge. Han har lest masse om det vidunderlige landet, og har en stor forkjærlighet for det, sier fangens advokat til fjernsynskanalens nettsider."

VG

USA ber EU om Guantanamo-hjelp
- Franskmann satt fri mot løsepenger i Somalia
Taliban nekter for å stå bak Kandahar-angrep
CIA-gransking kritiseres fra alle kanter
Innrømmer at Taliban-leder ble drept
Barnefange løslatt fra Guantanamo-fengselet
Umenneskelige CIA-avhør skal etterforskes
Forsvarssjefen frykter nye al-Qaida-angrep i USA

/Fröken Sverige

De omättbara kravmaskinerna: Be om ursäkt för muhammedteckningarna, igen, igen, igen...


"
En saudisk advokat kräver i ett brev till danska chefredaktörer att de beklagar och ber om ursäkt för att de i februari 2008 publicerade de omstridda Muhammed-teckningarna.

Han kräver att det sker före septembers utgång.

Tidningarna ska på ett stort uppslag ge en förutsättningslös ursäkt på fyra språk för att de har sårat muslimer, kräver den saudiske advokaten Faisal A Z Yamani. Han antyder att det kan skada danska intressen i Mellanöstern om chefredaktörerna underlåter att göra det. De ska också lova att i framtiden inte publicera liknande teckningar och material om Muhammed."

GP , Politiken,VG ,
Politiken

Saudi-Arabien stiller ultimatum til danske aviser


/Fröken Sverige

Jihad i Uppsala: Gottsunda kan ha "smittats" av bråk

"Bilbränderna och skadegörelsen fortsatte under natten mot söndag i Uppsalastadsdelen Gottsunda. Den allvarligaste incidenten var en misshandel av en man som försökt skydda sin bil. Polisen misstänker att de kriminella unga kan ha inspirerats av bråk i andra svenska stadsdelar."

"Polisen i Uppsala län har än så länge ingen förklaring till varför bråk och skadegörelse plötsligt har blivit det nattliga signumet i den stora stadsdelen. Under tre nätter har "situationen eskalerat"."

"Ett projekt vid Göteborgs universitet ska nu under tre år försöka utröna varför ungdomar anlägger bränder. Enligt forskningsledaren, sociologiprofessor Sven-Åke Lindgren, saknas forskning kring detta och därmed kunskap om vad som får unga att välja at tända på.

- Vi vet inte varför det eskalerat här nu, men det kan finnas en smittoeffekt från andra håll i landet. Vi har aldrig tidigare haft det här scenariot i Gottsunda, säger Christer Nordström."

DN

Tack för tipset, IS!

PK-sjukan är långt mycket farligare än "svininfluensan". Är svenska folket det dummaste folket i världen? Forska i tre år? Kolla istället på nyheterna från mellanöstern och Afrika och läs sedan koranen och lite annan information om islam, så ska ni se att ni hittar era svar - utan att behöva forska i tre år . Eländet pågår året runt, men är alltid värst kring ramadan.

/Fröken Sverige

Britain: What happens when islam start to take over?!



Hittad på Kent Ekroths blogg
/Fröken Sverige


lördag, augusti 29, 2009

Jihad i Uppsala:

"Det har varit oroligt i stadsdelen Gottsunda i Uppsala för andra natten i rad. Bilar har satts i brand och vid ett större bråk i centrum omhändertogs sju ungdomar för ordningsstörning."

HD

/Fröken Sverige

Islamiseringen i Norge: Tillåtet att bada i burkini på alla badhus

"Ledelsen i de offentlige badene i Oslo har bestemt seg for å tillate bruk av heldekkende badedrakter, såkalte burkini. "

VG ,Tv2 ,

Klar for burkini-sesongen
, Riks24
Tv2.NO

Kvinder får lov til at bade i burkini i Oslo , Kvinde i burkini nægtet svømmetur

/Fröken Sverige

Jihad i Göteborg: Brandmän skadade i stenattack i natt

"Skottlossning, bilbränder, stenkastning mot polis, väktare och räddningstjänst. Två brandmän skadade i en stenattack. - Det är verkligen tragiskt, säger polisens insatschef Martin Fredman till GT. "

"Runt midnatt utsattes flera spårvagnar på linjen mot Opaltorget för stenkastning.
På spårvagn linje 1 krossades två rutor på förarplatsen och ruta inne i vagnen.
Även spårvagnen som kom några minuter efteråt träffades av flera stenar."

GT ,
GP
Ännu en brand som upprör , DN, DN

Ja, folk blir så lugna, generösa och kärleksfulla under ramadan. Det ser vi varje år numera. Halva Sverige brinner i jihad och våra etablerade politiker och media blundar som vanligt.

Sverige befinner sig snart i ett fullskaligt inbördskrig, vi är utsatta för ett dagligt jihad och vem bryr sig mer än SD?


/Fröken Sverige

Moderaterna: Illegala invandrare som fått jobb får stanna

"MUF-ordförande Niklas Wykman var lättad och mycket glad när kvällens långa debatt om integrationspolitik var över. En majoritet gick alltså på hans linje och sa ja till att papperslösa, som fått jobb i Sverige, inte ska behöva åka tillbaka till hemlandet för att söka om arbetstillstånd. Den ansökan ska i stället kunna göras här, i Sverige.

– Jag med flera har länge arbetat för att vi ska ha en mer fri arbetskraftsinvandring i Sverige. Det här betyder jättemycket för moderat integrationspolitik, det betyder jättemycket för massor av människor som i dag inte har hopp om en bättre framtid, sa Wykman till Aftonbladet.

Däremot sa stämman efter en intensiv debatt ja till partistyrelsens förslag att kunna återkalla ett medborgarskap, om någon fått det på felaktiga grunder. Niklas Wykman och många andra i bland annat ungdomsförbundet ville se ett nej till förslaget."

Aftonbladet , DN , GP

SD 2010, please!

/Fröken Sverige

Nu är han iväg igen, Fugelsang!



Har precis sett vår fantastiske svensk, Christer Fugelsang, lämna jorden igen. Återigen får vi vara stolta över honom och följa hans eskapader i rymden.

Se NASA-TV

/Fröken Sverige

fredag, augusti 28, 2009

Reinfeldts folkhemstal



"
Jag är en typisk svensk, sa Fredrik Reinfeldt och fortsatte: Min farfarsfar var frukten av en romans mellan en färgad amerikansk cirkusartist och ett lettiskt hembiträde. Det är svenskt. Blandat."

GP

/Fröken Sverige

Flemming Rose: Svensk press kan kritisera Israel men inte islam



"
Under Muhammed-krisen låg svensk press lågt och tenderade att rättfärdiga den muslimska vreden, samtidigt som man såg Jyllands-Postens teckningar som en allvarlig kränkning av den religiösa friheten. I affären med Israel bortser den svenska pressen från den legitima delen i Israels missnöje och ytterst få har fördömt Boströms odokumenterade påståenden. Det är patetiskt, skriver Jyllands-Postens opinions- och kulturredaktör FLEMMING ROSE, som blev hårt kritiserad i bland annat Aftonbladet för sin publicering av de numera världsberömda Muhammed-teckningarna."

Läs hela inlägget av Jyllands-Postens Flemming RoseNewsmill

Tack för tipset, Paraflex!

/Fröken Sverige

torsdag, augusti 27, 2009

Polisen Skåne efterlyser biltjuv

En bil värd över 800 000 kronor stals i Malmö i oktober i fjor. Gärningsmännen fastnade på firmans övervakningskameror och senare även i samband med en tankning och en hastighetsöverträdelse. Brottet rubriceras som grov stöld.


Närbild från övervakningskamera
Beskrivning

Det var vid halvåttatiden på morgonen den 2 oktober i fjor som två personer kör runt på bilfirman Daimler på Bronsyxegatan i Malmö och tittar bland de uppställda bilarna. Övervakningskamerorna registrerar också hur bilnycklar tillgrips inne i företagets byggnad. Med hjälp av nycklarna stjäls därefter den aktuella bilen som är av märket Mercedes av typen C63 AMG combi, gråmetallic till färgen. Bilen har registreringsnummer GRR 115 och hade vid tillfället stora AMG-dekaler på sidorna.

De båda gärningsmännen anländer till platsen i en annan silverfärgad Mercedes av modellen CL 500 eller CL 600.

Samma dag klockan 12.36 ”tjuvtankas” den stulna bilen på en Shellstation i Täby och även här fotograferas personerna som färdas i bilen. Knappt en halvtimme senare registreras bilens färd i Solberga inom Österåkers kommun då den överträder hastigheten och fotograferas i en automatisk hastighetskontroll.

Eftersom bilen värderas till 840 000 kronor rubriceras brottet som grov stöld. Polisen söker nu uppgifter som kan leda till att de misstänkta gärningsmännen kan identifieras och ställas till ansvar.

Polisens tipstelefon 114 14.
Det går också att skicka e-post till tips@skane.police.se

Tankning


Hjälp Polisen Skåne

/Fröken Sverige


Ramadan och svininflusensa

Då man inte får svälja saliv under fasta, så kommer det nog att spottas en del under den närmaste månaden. Något att tänka på för dem som inte vill drabbas av svininfluensa/influensa. Det kan flyga mycket bakterier i luften.. :D

"Sådant som bryter den fastandes fasta:

1. att äta

2. att dricka [även att röka, men inte att ofrivilligt andas in rök]

3. att föra in stolpiller både vaginalt och analt eller att föra in något annat, tex. en tampong eller ett finger

4. att hälla vatten i örat så att det når fram till trumhinnan

5. att avsiktligt framkalla kräkning

6. att ha samlag, även om det inte resulterar i orgasm, och masturbation som resulterar i orgasm [masturbation som inte resulterar i orgasm bryter inte fastan, men är förbjuden]

7. att en del av tvagningsvattnet kommer ner i halsen om man drar in det överdrivet långt när man rensar näsan eller sköljer munnen; om man däremot inte drar in vattnet onödigt långt, men ändå råkar svälja litet av det, bryts inte fastan

8. att svälja saliv som lämnat munnen [som när man stoppar en sytråd i munnen, tar ut den, stoppar in den i munnen en andra gång och sväljer en del av saliven som var kvar på tråden från första gången]

9. att svälja saliv som förändrats av något [t.ex. tandkräm]

10. att svälja saliv som kommit i kontakt med någonting najis (orent), som när man blöder i munnen och spottar ut allt till dess saliven kommer ut oförändrad, men underlåter att tvätta munnen med vatten innan man sväljer

11. att svälja slem från näsa eller luftvägar, om man haft möjlighet att spotta ut det, men låtit bli (detta bryter inte fastan hos hanafiterna, även om man sväljer det med flit). "

Läs MER om ramadan här: http://www.al-ghazali.org/sidan/txt/fastan.htm

/Fröken Sverige


Moderaterna är fyllda av skräck för SD

Genant att se är att när SDs siffror stiger och visar sig vara stabilt över 4%, då får Moderaterna panik och och gör en "Folkpartimanöver" och röstfiskar desperat på Newsmill:

"
Personer som beviljats uppehållstillstånd ska upprätta ett kontrakt om vad förväntas av honom eller henne. En annan del handlar om jobb, en annan vilka generella rättigheter och skyldigheter som gäller i Sverige. Det handlar om grundläggande mänskliga rättigheter, svenska lagar och de demokratiska värden som är basen för vårt samhälle. Det skriver moderaternas partisekreterare Per Schlingmann.."

Genant att läsa.Han ljuger folk rätt upp i ansiktet, detta förmodligen utan att skämmas det minsta. Vad har Moderaterna gjort under sina 3 år i denna frågan? Mer än öppnat för mer invandring, alltså...

/Fröken Sverige

Mördade två - livdstids fängelse samt utvisning på livstid

"Den 45-årige mannen ville att hon skulle skiljas från sin man – men hon sa nej.

Då sköt han kallblodigt ihjäl kvinnan och hennes mamma."

"Han trängde sig in i föräldrarnas lägenhet på Andersbergsringen i Halmstad. Han sköt mamman i bakhuvudet med en pistol.

Efteråt vände han sig mot dottern – och sköt henne också.

Från ett sovrum i lägenheten hörde pappan vad som pågick.

Men han var maktlös. På grund av en tidigare hjärnblödning var han sängliggande och kunde inte röra sig ur sängen utan hjälp.

I förhör berättar han hur hans dotter förtvivlat ropade på sin döda mamma och hur mördaren säger till henne:

– Skrik inte, nu är det din tur."

"Halmstad tingsrätt dömde honom i går till lagens strängaste straff – livstids fängelse. Efter avtjänat straff ska han utvisas ur landet och är förbjuden att återvända till Sverige."

Aftonbladet

Ytterliggare ett framtidshopp. Se fram emot att få betala skatt för hans fängelsevistelse i 10-12 år. Och sen blir han säkert heller inte utvisad ens.

/Fröken Sverige

ÄNTLIGEN: Polisen ska visa bilder

"Malmö. Bilder på misstänkta brottslingar kan snart komma att publiceras på Skånepolisens hemsida. Bilderna kommer från övervakningskameror och polisen hoppas att allmänheten ska hjälpa utredarna att identifiera brottslingarna."

Aftonbladet

Kan det bero på att de aldrig får någon hjälp från svensk media, kanske? Oj, nu ljög jag...heter förövarna Anders Eklund eller Helge Fossmo, så hjälper de ju gärna till.

Polisen Skånes efterlysningssida

/Fröken Sverige

Inters tränare, José Mourinho i blåsväder om Ramadan

"José Mourinho anser att Sulley Muntari underpresterade i säsongspremiären mot Bari – på grund av mittfältarens fastande. Intertränarens uttalande får nu italienska islamiska unionens ledare Mohamed Nour Dachan att gå i taket.

– Jag tror att Mourinho skulle må bra av att inte prata så mycket, säger han. "

SvD
Politiken

Mourinho hisset på seg muslimer - VG Nett om Italiensk fotball

Mourinho retar upp muslimer

José Mourinho - Wikipedia

Tv2.No , Riks24.no


/Fröken Sverige


19-åring mordhotade åklagare i Malmö

"När häktningsbeslutet lästes upp kastade 19-åringen bordsmikrofonen mot åklagaren och skrek att han skulle skjuta honom när han blev frisläppt. Nu åtalas 19-åringen för försök till våld och hot mot tjänsteman samt grov stöld."

Sydsvenskan
- som givetvis har en smaskig rubrik:

"Arg mikrofonkastare åtalas"


/Fröken Sverige

Hjälp mig att kunna spendera mer tid med bloggen, genom att skänka ett bidrag till
Jihad i Malmö´ s postgiro/plusgiro76 78 42-8, glöm INTE att märka betalningen med "FS".

Det Nya Sverige: Ingen pratar med Hampus för han är svensk

I Det Nya Sverige är arabiska vårt språk?

"
Skolan har börjat. Men inte för Hampus, sju år. Han skulle blivit det enda svenska barnet i sin F1-klass på Gustaf Hellströmskolan. Oacceptabelt tycker familjen och håller honom hemma."

"
Förra hösten flyttade Hampus med mamma Anna Nilsson från Knislinge till Österäng. Han började i en F2-klass. Till att börja med hade han ett par svenska klasskompisar, men efter hand flyttade de. Hampus blev ensam kvar. Och vantrivdes.

På rasterna pratade de andra barnen på sina hemspråk. Hampus kom inte in i leken utan kände sig utanför.

– Jag vill inte vara där för ingen leker med mig. Jag går runt i cirklar och får panik, säger han."

Kristianstadbladet

Nu har det skaffats fram en annan skola till Hampus:

"I lördagens tidning berättade Kristianstadsbladet att Hampus Kristoffersson var det enda svensktalande barnet i sin F1-klass på Gustav Hellströmskolan.

Oacceptabelt tyckte hans familj och höll honom hemma från skolan. Hans mormor Agnetha Nilsson kontaktade skolorna runt omkring för att hitta en plats år Hampus, men utan framgång.

Nu verkar historien få ett lyckligt slut. På onsdagen beslutade Kenth Olsson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen att Hampus ska få en plats på Parkskolan, trots att skolan har kö."

Kristianstadsbladet


Varför rapporterar inte stor-media om detta? Är det inte viktigt nog? Nej, just det....en del av dem har fullt upp med att skapa antisemitism och smöra för islam, ju. Andra är bara PK eller fega...

Nu får det väl snart vara slut på dumheterna? Förbjud andra språk än svenska i skolorna!

/Fröken Sverige

Åke Gunnar får inte stanna i Sverige



"Svensk-argentinaren Åke Gunnar Sundman har fått avslag från migrationsverket och måste lämna Sverige.

"Han är ganska lång och har långt blont hår. Ser ut som urtypen för en svensk, kan man tycka. Men 25-årige Åke Gunnar Sundman är argentinsk medborgare. Han har aldrig varit svensk. Men han vill bli.

- Åke, säger han när vi hälsar och innan han berättar sin något tragikomiska historia som just nu har ett slut i att han ska visas ut ur Sverige. Han har fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd. Han kan inte förstå varför. Här har han många kusiner och kusinbarn, bland annat i Linköping, Norrköping, Mjölby, och en faster i Linköping, här trivs han och känner sig hemma. Han smälter in i folklivet på ett helt annat sätt än han gör i Argentina, säger han. Nu vill han lära sig mer och ta del av sin pappas fäderneland. Han vill bli svensk."


Corren

Fler videos av VanligSvensson

/Fröken Sverige

Hjälp mig att kunna spendera mer tid med bloggen, genom att skänka ett bidrag till
Jihad i Malmö´ s postgiro/plusgiro76 78 42-8, glöm INTE att märka betalningen med "FS".

SD 4.6%!

"Om det vore riksdagsval i dag, så skulle Sverigedemokraterna (SD) bli vågmästare, enligt en opinionsundersökning gjord av Novus Opinion som presenterades i TV 4 Nyheterna på torsdagen.

SD får 4,6 procent av väljarstödet,"

Tv4 ,
DN

/Fröken Sverige

tisdag, augusti 25, 2009

While flight i Norge: Föräldrarna flyttar barnen till "vitare" skolor

"Etnisk delt. Bjørn Ole Berge nektet å la datteren Vibeke-Margrethe bli den eneste i klassen med norsk bakgrunn og flyttet henne til en «hvitere» skole.

–De som kritiserer meg, kunne jo tatt plassen hennes, sier han. Osloskolen blir stadig mer etnisk delt."

"–Det var rett og slett uaktuelt at Vibeke-Margrethe skulle ende opp som den eneste norske i klassen. Hva slags norskopplæring ville det gitt henne? Og hvem skulle hun identifisere seg med, spør Bjørn Ole Berge, mens jentene spretter rundt på gresset. Han vet at det ikke er politisk korrekt å skifte skole på grunn av mange innvandrere, men prøver ikke å skjule seg bak andre forklaringer."

Aftenposten

/Fröken Sverige

Skar sönder polisbilens däck

"Två unga pojkar greps i Biskopsgården för grov skadegörelse natten till tisdagen."

"Skadegörelsen, som bestod i att skära sönder tre däck på en polisbil, skedde medan denna med personal var på uppdrag någon gång efter klockan 23 på måndagskvällen."

GP

Tack för tipset, DL!
/Fröken Sverige

Stort gäng rånade bilist

"Ett stort gäng ungdomar rånade en bilist i en rondell vid Frölunda torg sent på måndagskvällen."

"Rånet skedde strax efter klockan 23. 10-15 ungdomar i 14-16-årsåldern omringade bilen, en Volvokombi, som hade stannat vid rondellen vid Shell-macken vid Lergöksgatan strax väster om Frölunda torg.
Ungdomarna ska ha slitit upp alla dörrar på bilen och plockat till sig saker från bagageutrymmet."

GP


Tack för tipset, DL!

/Fröken Sverige

Hjälp mig att kunna spendera mer tid med bloggen, genom att skänka ett bidrag till
Jihad i Malmö´ s postgiro/plusgiro76 78 42-8, glöm INTE att märka betalningen med "FS".

Laserattack mot fraktplan i Skåne

"En grön laserstråle riktades rakt in i cockpit på ett fraktflygplan som var under inflygning mot Sturups flygplats, Malmö airport, på måndagskvällen.

Händelsen betraktas av polisen som luftfartssabotage eller försökt till sådant sabotage."

"Nyligen anhölls en 19-årig man i Malmö som misstänkt för ett liknande dåd mot en polishelikopter."

Aftonbladet

/Fröken Sverige

Sveriges Mellanösterndiplomati

Smileth på bloggen Varjager har gjort ett långt och viktigt blogginlägg idag. Hela blogginlägget ligger nedan. Jag har hjälpt till med information, länkar och videos så gott jag har kunnat, och nu uppmanar jag er - LÄS!


Israel kan inte acceptera Sveriges hållning efter Aftonbladets minst sagt märkliga artikel. Att anklaga ett lands militär för övergrepp är en i mina ögon allvarlig sak och får man då inte som anklagat land reagera? Och vad menar Jan Helin, Aftonbladets ansvarige utgivare, med att Israel ska svara på frågorna i artikeln? Var artikeln skriven som en öppen fråga till Israel, då begriper jag mig inte på journalistik och dialog mellan länderna i den högre sfären.

Är detta frågorna som Israel ska svara på, varför lämnar man dem inte direkt till Israel istället för att använda en illa underbyggd artikel på Aftonbladets kultursidor. Inte ens Aftonbladet skulle väl kunna publicera denna artikel som en nyhetsartikel, eller varför hamnade den på Kultursidan? För att innehållet handlar bland annat om boken Inshallah (Ordfront förlag 2003)?:

"Varför kvarhåller de annars kropparna upp till fem dygn innan vi får begrava dem? Vad hände med kropparna under tiden? Och varför blir de obducerade när dödsorsaken är uppenbar, och i samtliga fall mot vår vilja? Och varför kommer kropparna tillbaka nattetid? Och varför med militäreskort? Och varför stängs områdena av under begravningen? Och varför bryts elektriciteten? Frågorna var många och upprörda från Nafes morbror."

”Våra söner plundras på sina organ”
, Aftonbladet Kultur



Och Israel är mycket toleranta och släpper in Aftonbladet hädanefter också, enligt en artikel i tidningen Journalisten från fredagen den 21 augusti:

”Aftonbladet är nu oroligt för att det kommer att bli svårare för tidningens journalister få ackrediteringar till landet.

På Israels ambassad i Stockholm säger man till Journalisten att det inte i dagsläget finns några beslut om att införa några restrektioner för journalister från Aftonbladet.”

Aftonbladet fortfarande välkommet till Israel, tidningen Journalisten


Aftonbladet försvarar uppgifter från 1992, Varjager




Från Svenska Dagbladet den 24 augusti:

"Israel kan inte bortse från en sådan manifestation av antisemitism.

Samtidigt klargör Daniel Seaman, chef för israeliska regeringens pressbyrå, att en reporter och en fotograf från Aftonbladet motarbetas aktivt i Israel. Deras ansökningar om att få passera gränsen till Gazaremsan kan ta tre månader att bedöma.

Vi kanske måste undersöka deras blodgrupper för att kontrollera om de är lämpliga som organdonatorer, säger Seaman, känd för drastiska uttalanden."

Israel i storoffensiv mot Sverige,
SvD
.

"I Jerusalem Post hävdar nu Zvi Mazel att Israel rutinmässigt attackeras av europeiska regeringar och att pressen rutinmässigt förvanskar nyheter från Mellanöstern:
"Den svenska pressen har gått i spetsen för denna trend", skriver han.

Han fortsätter därefter sitt resonemang med att "den svenska regeringen försöker gömma sig bakom slöjan av pressfrihet".

"Sverige har ingen pressfrihet", SvD



"Våra ansträngningar går ut på att ha goda relationer med Israel, gjorde Reinfeldt klart på en pressträff vid ett besök på Ronna-skolan i Södertälje.

Det bästa sättet att göra det är enligt Reinfeldt att förklara hur det svenska samhället fungerar, fri och öppen debatt där anklagelser och påståenden kan bemötas. Men han vill också undanröja eventuella missförstånd om att det i Sverige skulle finnas en allmänt vedertagen uppfattning om olika grupper, som judar eller muslimer."

Reinfeldt vill lugna ned Israelbråk, SvD



På SvD:s Opinion samma dag skriver Roland Poirier Martinsson, författare och filosof, ledande inom Timbro medieinstitut, sina funderingar under rubriken:

Kan Linderborg vara kvar som kulturchef?
SvD Opinion/ kolumn, ledarsidan


En kommentar under artikeln av i skrivande stund 243 stycken, är intressant i det hela:

"Vad sossar gör

Det här skedde under mohammed-karikatyrs"affären" 2006:

"I ett uttalande den 9 februari tog utrikesministern bestämt avstånd från den tävling i karikatyrteckningar föreställande Profeten Mohammed som svenska extremister anordnat på sin hemsida." (från www.regeringen.se) (ej direklänk i kommentaren, min anmärkn)

Varför kan då inte Bildt få lov att bestämt ta avstånd ifrån AB's fabulerande? Det är väl i sak exakt samma scenario nu som då?

En annan kommentatör skriver:

"En släng av sleven

Det är nästan lite roligt att även Sverige får sig en släng av anti-antisemitism. Svensk kvällspress brukar ju inte vara sen att gotta sig i andra länders moraliska konflikter med Israel. Nu får AB smaka sin egen medicin.

Tycker förövrigt att SvD hade en bra ledarartikel häromdagen när man jämförde Helle Kleins uttalande kring Muhammedkarikatyrerna och hennes dito efter Israelartikeln."

Och ännu en minnesvärd:

"Här som där

Hade det gällt muslimska (påstådda!) organstölder publicerade i en "högertidinig" så skulle i stort sett vilken reaktion som helst av muslimska länder ses som befogad och tidningen hade fördömts och journalist och ansvarig utgivare fått på pälsen. Gällande Israel och judarna så kan man dock skriva vad som helst."

Kommentarer under SvD Opinion



Kurt Westergaards, "Profeten med en bombe i turbanen"

Den minnesgode kanske gör som dessa kommentatörer ovan, drar en parallell till de muslimska bojkotterna, våldet och bråken runt de så kallade danska Muhammed-teckningarna och Lars Vilks Rondellhund. Kurt Westergaard, karikatyrtecknare för danska Jyllandsposten. Bakgrunden till att just Westergaard tecknade en av dessa tolv bilder skriver Wikipedia om:

"Bakgrunden till bildpubliceringen var att författaren Kåre Bluitgen under arbetet på sin bok "Koranen og profeten Muhammeds liv" inledningsvis inte lyckades hitta några illustratörer som var villiga att illustrera hans bok. Tre tecknare avböjde erbjudanden från Bluitgen innan han lyckades hitta en illustratör som ville vara anonym.

Enligt Bluitgen själv avstod en av tecknarna med hänvisning till mordet på Theo van Gogh. Detta sågs som ”självcensur” i Danmark och orsakade en hel del debatt. Som en följd av debatten inledde Jyllands-Posten en artikelserie där kulturredaktören Flemming Rose uppmanade danska tecknare att rita Muhammed så som de själva såg honom. Tidningen fick in 40 bidrag och tolv av dessa publicerades i Jyllands-Posten den 30 september 2005."

Muhammedbilderna i Jyllands-Posten, Wikipedia


Kurt Westergaard




Muslimer tog till storsläggan världen över och muslimer i bland annat Storbritannien protesterade mot de danska teckningarna och hotade med den 'verkliga Förintelsen' för detta tilltag:



Southchild.com






Mypetjawa.mu.nu





BBC.co.uk






Mypetjawa.mu.nu




Sverigedemokraterna reagerade mot denna minst sagt hysteriska reaktion och utlyste en egen teckningstävling och en bild publicerades i samband med denna utlysning:





Denna teckningstävling föll inte den socialdemokratiska utrikesministern i smaken, hon tvingade det webhotell som SD:s hemsida då låg på, företaget Levoline AB, att stänga SD:s sida.

Jag följde givetvis debatten genom medierna, men är inte så insatt i alla turerna. Jag kontaktade Fröken Sverige på bloggen I Mitt Sverige som skrev mycket om rabaldret runt Muhammedteckningarna och Lars Vilks 'Rondellhund'. Hon visade sig vara en guldgruva och gav mig information nog för att kunna berätta en annan version av händelseförloppen. Vår version, om jag får sträcka mig så långt, iallafall min och Fröken Sveriges version av hela cirkusen.


Fröken Sverige är, som många redan vet, starkt islamkritisk och hon sökte islamnyheter på bland annat Yemen Observer och hittade av en slump ett brev från dåvarande utrikesministern Laila Freivalds. Brevet hade publicerats på Yemen Observer, men inte i svensk press.

Fröken Sverige mailade nordiska medier och politiska partier om detta, men fick endast svar av ett parti från ett annat nordiskt land. Från svenskt håll var det förödande tyst.

Fröken Sverige mailade också andra bloggare och de och deras läsare anmälde Laila Freivalds till JK. Justistiekanslern svarade, och jag har saxat ur svaret:

"Fråga om Säkerhetspolisen eller Utrikesdepartementet agerat i strid med yttrandefrihetsgrundlagens censurförbud

Justitiekanslerns beslut

Teckningstävlingen på Sverigedemokraternas nättidning

De våldsamma reaktionerna på Jyllandspostens publicering av de s.k. Muhammed teckningarna gjorde att Säkerhetspolisen från den 3 februari noga följde den hotbild som bl.a. Sverigedemokraternas teckningstävling gav upphov till. Fokus låg då främst på frågan om reaktionerna på publiceringen kunde utvecklas till ett hot mot riket eller personer i den centrala statsledningen, men även på vilken risk de innebar för svenska medborgare i allmänhet. Säkerhetspolisens bedömning var i korthet att det inledningsvis inte fanns något konkret hot mot svenska intressen men att enstaka incidenter snabbt kunde få omfattande konsekvenser. Säkerhetspolisen informerade kontinuerligt Justitiedepartementet om förändringar i hotbilden.

Den 9 februari hade emellertid uppgifter om teckningstävlingen fått en betydande spridning i etablerade media i Mellanöstern. Säkerhetspolisen fick också information om att ett antal hot riktats mot bl.a. svenska ambassader. Mot bakgrund av de mycket våldsamma reaktionerna på Jyllandspostens publicering och då kritik av Islam tidigare visat sig kunna leda till allvarlig brottslighet (t.ex. mordet på Theo van Gogh) bedömde Säkerhetspolisen att hotbilden förändrats. Säkerhetspolisen bedömde nu att det fanns en påtaglig risk för att såväl svenska ambassader, institutioner och myndighetsföreträdare som personer som medverkat till teckningstävlingen och svenskar utomlands skulle kunna komma att utsättas för allvarlig brottslighet.

Redan den 8 februari hade AM, som är ledamot i Sverige-demokraternas partistyrelse, kontaktat Säkerhetspolisen via e-post med frågan om partiets teckningstävling innebar någon risk för honom personligen. Det var därför naturligt för Säkerhetspolisen att ta kontakt med AM den 9 februari för att informera om den förändrade hotbilden. Vid samma tidpunkt beslutade Säkerhetspolisen att även informera Sverigedemokraternas ordförande JÅ samt chefredaktören för tidningen SD-kuriren, RJ härom. Säkerhetspolisen träffade RJ och JÅ den 10 februari.

Även om Sverigedemokraterna själva avslutade teckningstävlingen den 9 februari var besöket viktigt eftersom hotbilden låg kvar. Samma dag informerades också Sverigedemokraternas ungdomsförbund genom dess ordförande MK eftersom även ungdomsförbundet utlyst en teckningstävling på sin hemsida. Den tävlingen avbröts den 10 februari."

JK:s beslut om nedstängningen av Sverigdemokraternas hemsida





Laila Freivalds brev till Jemen:

"SANA'A - Abu Baker Al-Qirbi, the Minister of Foreign and Expatriate Affairs, received on Tuesday a letter from the Swedish Foreign Minister Laila Freivalds, related to the insulting cartoons of Prophet Mohammed (PBUH), Saba news reported.

The Swedish minister expressed her disapproval and sadness at the republication of the cartoons on a right-wing extremist group's website, adding that the Swedish government had closed the site.Al-Qirbi also received a telephone call from Ekmeladdin Ihsanoglu, the secretary general of the Organization of the Islamic Conference (OIC)."

Källa: Yemen Observer

??? Men svenska regeringen hade ju inte alls stängt ner SD´s sida? Eller, hur var det nu? Hmm....

Lailas brev till Jemen, I Mitt Sverige *


Brevet hade publicerats på UD:s hemsida, men det togs bort
http://www.rod.nu/rod_utv.nsf/Dokument/3270F53F47657B04C12572650055D280/$file/jemenbrev.pdf


Fröken Sverige har hittat originalbrevet till Riyadh den 11 februari 2006, adresserat till:

"H. E. Dr. Abubaker Abdallah Al-Kirby, Minister of Foreign Affairs, SAAN'A."


Det börjar elegant som sig bör:

"Yours Excellency

I have been instructed to forward to you a Personal Message......."

Jemenbrev sida 1-2
Jemenbrev sida 3





Allas vår omistlige Kurt Lundgren skrev januari 2007:


"På tal om knäfall så knäföll Laila Freivalds inför det islamistiska hotet och sände brev till arabvärlden med anledning av Sverigedemokraternas hemsida som därefter släcktes ner, som man gör i Kina. Detta är ur Riksdag och departement och det är Nils Funcke, prisbelönad journalist, som skriver:

”Freivalds tar i brevet kraftfullt avstånd från publiceringen. Hon ber å Sveriges vägnar om ursäkt för att det finns extremistiska grupper som utnyttjar yttrandefriheten för att såra och skada andra. Hon förklarar också att hon alltid och under alla omständigheter kommer att försvara yttrandefriheten, utom i det här fallet, "from this manifestation I disassociate myself" skriver utrikesministern.
Freivalds fortsätter och förklarar att "vi tar frågan på största allvar". Med "vi" menar utrikesministern inte bara regeringen utan förklarar att såväl polis som "Swedens Attorney General", justitiekanslern, noggrant följer fallet.”

Jag tror inte att dylikt UD-fjäsk förekommit sedan nazitiden."

Vad är Littorin rädd för - varför knäfalla inför facket?, Östra Ölands Fria Horisont




Den 21 mars 2006 kom så presskonferensen där det meddelades att utrikesministern avgår:

"Utrikesminister Laila Freivalds avgår
Bosse Ringholm ersätter inledningsvis
Publicerad 21 mars 2006 - 08:32
Uppdaterad 21 mars 2006 - 16:33

Statsminister Göran Persson sade i dag vid en presskonferens att han beviljat utrikesminister Laila Freivalds begäran om avgång. Vice statsminister Bosse Ringholm tar tillfällig över UD. "

SvT


"Utrikesminister Laila Freivalds avgick idag. Det meddelade statsminister Göran Persson vid en presskonferens på Rosenbad. "Det har blivit omöjligt för mig att bedriva ett seriöst arbete", säger Laila Freivalds. Bosse Ringholm efterträder henne tillfälligt."

Laila Freivalds avgår, SvD




Januari 2007 skriver DN:

"I efterspelet kring stängningen av en hemsida som publicerat teckningarna och dåvarande utrikesministerns avgång skrivs nu ytterligare ett kapitel.

Det var i mars förra året som uppgifter cirkulerade om att Laila Freivalds skrivit ett brev till Jemens utrikesminister i efterdyningarna till krisen kring Muhammedteckningarna. Men Freivalds pressekreterare förnekade i Dagens Nyheter att något sådant brev skulle ha skrivits.

Men brevet finns.

Det är Tidningen Riksdag & Departement som spårat det "försvunna" brevet och publicerar det på sin hemsida.

Underlaget till brevet sändes bland annat till den svenska ambassaden i Riyadh. Tillsammans med ett följebrev sändes det vidare till Jemens utrikesminister den 11 februari.
Brevet är daterat två dagar tidigare, det vill säga samma dag som Sverigedemokraternas hemsida stängdes.

I brevet tar dåvarande utrikesministern Freivalds starkt avstånd från Sverigedemokraterna och att de publicerat en Muhammedteckning. Några uppgifter om att regeringen skulle ha stängt hemsidan finns inte med i brevet eftersom det helt enkelt inte hade skett när det skrevs.

I följebrevet skriver däremot den svenske ambassadören Åke Karlsson att hemsidan nu stängts. Vem som ligger bakom stängningen framgår inte.

Det var hösten 2005 som den danska tidningen Jyllands-Posten publicerade teckningar av profeten Muhammed. Bilderna retade upp muslimer över hela världen och under vintern förra året nådde protesterna sin kulmen.

Sverigedemokraternas hemsida publicerade en av bilderna, men fick påstötningar av Säkerhetspolisen och utrikesministerns nära medarbetare som "informerade" om att materialet kunde skada svenska intressen.

Avslöjandet om att hon på förhand kände till och sanktionerade UD:s kontakter, kanske i strid med grundlagen, med det företag som stängde hemsidan blev för mycket. Den 21 mars avgick hon.

TT"

Brev som förnekades av Freivalds hittat, DN



"Ingen info om stängningen

Underlaget till brevet sändes bland annat till den svenska ambassaden i Riyadh. Tillsammans med ett följebrev sändes det vidare till Jemens utrikesminister den 11 februari.

Brevet är daterat två dagar tidigare, det vill säga samma dag som Sverigedemokraternas hemsida stängdes. Några uppgifter om att
regeringen skulle ha stängt hemsidan finns inte med i brevet eftersom det inte hade skett när det skrevs.

I följebrevet skriver däremot den svenske ambassadören Åke Karlsson att hemsidan nu stängts. Vem som ligger bakom stängningen framgår inte."

Brev som Freivalds förnekade hittat, SvT




Men dramatiken runt den muslimske profeten Muhammed var inte slut ännu, inte för Sveriges del iallafall:

Konstnären Lars Vilks tog sig friheten att teckna profeten Muhammed som en hund, i rondellhundens anda. Det fick konsekvenser som Lars Vilks skriver om på sin blogg på hemsidan Vilks.net:

"En liten händelse kan visa att påståendet om att det inte längre finns några gränser i konsten inte är helt korrekt. Exempelvis har vi Gränsen mot islam. I konstvärlden får man inte utsätta islam för några kränkningar. Muhammedanerna kan bli ledsna. Och terroristerna kan bete sig på ett (i viss mån förståeligt) men ändå otrevligt sätt. Terroristerna är för konstvärlden (som alltid lutar mot vänster) fiendens fiende. Västvärldens stormakter kan utsättas för kränkningar eftersom vi då har yttrandefriheten.

Ni kan själv se här i Nya Wermlands Tidningar."


Vilks: Muhammed som rondellhund (2007)


"På fredagskvällen, timmarna före invigningen, kom beskedet att Muhammed-karikatyrerna i utställningen ”Hunden i konsten” stoppas. Det är arrangörerna av utställningen i Tällbergs hembygdsgård utanför Karlstad som har ändrat sig.

Vi förstod först inte allvaret. Nu vet vi att det är en oerhörd kränkning att framställa profeten Muhammed som hund, säger Märta Wennerström som är utställningsansvarig.
Under fredagskvällen var hon i kontakt med både myndigheter och privatpersoner. Alla sa de samma sak: Plocka bort bilderna!

Besviken på konstnären

Det var exemplet då Jyllands-Posten publicerade karikatyrer av Muhammed som avskräckte. Då utbröt en aldrig tidigare skådad internationell kris med våldsamma demonstrationer, bojkotter, hot om attentat och mångmiljardförluster för danska företag.
Märta Wennerström berättar på fredagskvällen att hon är besviken på Lars Vilks. Han har betett sig jättesmart och försökt att låta oss föra ut de här bilderna."

Muhammed som rondellhund stoppas, WNT



"Han publicerar den ändå i dagens tidning eftersom han anser att teckningen fått ett nyhetsvärde.

Vi publicerade inte första gången när Jyllands-Posten gjorde det eftersom vi inte ville stötta den provokation det var.Men nu finns det nyhetsmässiga skäl för publicering, det är rimligt att våra läsare får se hur den ser ut, säger han.

(Peter Melin, min anmärkning)

Muhammedbilderna publiceras igen,
Sydsvenskan


"Mordhoten mot honom har kommit i mängder,mot chefredaktörer som publicerat material på debattsidor för att människor ska kunna ta ställning till och diskutera de bilder som muslimer runt om i Mellanöstern blivit rasande över, bränt svenska flaggor på grund av och haft diplomatiska möten med statsminister Fredrik Reinfeldt om. Imamer och muslimer i Sverige har varnat journalister och regeringen för att muslimer boende i Sverige kommer att skada människor och egendom i "rättmätig vrede" över bilderna.

I veckan dog Sydsvenskans chefredaktör mellan två intervjuer där man diskuterade varför han pulicerat en bild i tidningen."

Kränkta muslimer och svenska mediers yttrandefrihet, UltraVs





Och muslimer i Sverige jublade över chefredaktörens död, bland annat på islamistforumet Sindbad.
Fröken Sverige bloggade om det och tog skärmdumpar:

Peter Melin är död-islamisterna på Sindbad jublar

Fler skärmdumpar på bloggen I Mitt Sverige: Sindbad


Expressen september 2007:

"Oroligheterna kring publiceringen av konstnären Lars Vilks Muhammedteckningar, där profeten är rondellhund, har fått statsminister Fredrik Reinfeldt att kalla ambassadörerna från en rad muslimska länder till krismöte. Mötet avlutades under vid lunchtid under fredagen.

Jag har försökt förklara hur vi i Sverige ser på tryckfriheten och lagar. Det är även viktigt att poängtera att en tidning i Sverige inte är samma sak som landet Sverige, säger Fredrik Reinfeldt till Expressen.se."

Reinfeldt i krismöte med muslimska ambassadörer, Expressen



"Teckningen av Muhammed som rondellhund har fått flera företrädare för muslimska länder att kräva att Sverige gör inskränkningar i sina grundlagar.

Egyptens ambassadör har listan klar.

Vi måste söka en förändring av lagen, säger Samah Mohamed Sotouhi till TT

"Vi vill se handling"

Och det är inga små krav.

Vi vill se handling, inte bara snälla ord, säger Samah Mohamed Sotouhi till TT.
Bland annat vill företrädarna för de muslimska länderna se en inskränkning i yttrandefriheten, en av Sveriges fyra grundlagar.

Vi måste söka en förändring av lagen. Muslimerna behöver lagligt skydd mot att profeten Muhammed skändas, ungefär som det judar och homosexuella har, säger Sotouhi till TT.

Egyptens ambassadör: Ändra Sveriges grundlag, Expressen



Reinfeldt träffar ambassadörer,
I Mitt Sverige

Muslimska länders krav, I Mitt Sverige

Vilks hus på karta hos terrorutpekade, I Mitt Sverige


SR Örebro:

"13:19 | söndag 16 september 2007

Många frågetecken kring dödshot

Det är många frågetecken kring det ljudband som finns på flera islamistiska hemsidor och som blev känt på lördagen för att det uppmanade till mord på konstnären Lars Vilks för hans teckning av Muhammed som rondellhund.

Många frågetecken kring det ljudband som publicerats på islamistiska hemsidor, rapporter SR Örebros reporter Karwan Tahir


I bandet sägs också att den som mördar chefredaktören på den tidning som publicerat bilden ska belönas, men varken Nerikes Allehanda eller chefredaktör Ulf Johansson nämns vid namn.

Enligt Sveriges Radio Örebros reporter Karwan Tahir som lyssnat på bandet så är det väldigt svårt att veta vem som ligger bakom det här budskapet och om det är en organisation som liknar al-Qaida. En stor del av bandet handlar om situationen i Irak. En liten del om hoten mot konstnären Lars Vilks och chefredaktören för den tidning som publicerat teckningen av Muhammed som rondellhund.


Det var på lördagen som det blev känt att ett mord på konstnären Lars Vilks och chefredaktören som publicerat teckningen av Muhammed som rondellhund skulle belönas av al-Qaida.

Budskapet framfördes av en man som kallar sig Abu Omar al-Baghdadi, som gjort sig känd för att leda en rebellgrupp i Irak kallad Islamiska staten i Irak. Han har också omtalats under andra namn.

Med anledning av hoten har polisen vidtagit åtgärder och Säkerhetspolisen, SÄPO, kallade på lördagen in extra personal för att analysera ljudfilmen.

Örebros 15 000 muslimer tar avstånd från hoten.

Det säger Jamal Lamhamdi som är ordförande i Islamiska kulturcentret.

På frågan om de kommer att göra en manifestation för att visa att de tar avstånd säger Lamhamdi att de ska diskutera den frågan."



Muslimer i Sverige protesterar ändå mot Lars Vilks teckningar:



Muslimer hos Nerikes Allehanda del 1



Muslimer hos Nerikes Allehanda del 2



En muslimsk kvinna i burka, som kallade sig amatullah, dödshotade Lars Vilks:

"CNN's Paula Newton visits the Swedish artist who is being hunted by terrorists for depicting the prophet Mohammed as a dog."



och andra muslimer stämde in i kören i ett långt protesttåg i Uppsala: "respektera islam" "respektera vår profet" skriker de.



Muslimer skriker Allah Akbar i Örebro





Och det är dags för muslimerna att dra i veven igen 2009:

"Leffes blogg har ett blogginlägg som får mig att undra hur långt muslimer kan gå egentligen. De är obegripliga, väst ska tiga och muslimer ska råda.

”Som ett brev på posten kom gnället från Islamiska länder när Westergaard återigen väljer gå ut offentligt. Men Kurt Westergaard är inte överraskad av Islamiska länders reaktion, organisationen ('OIC) varning om sin utställning. Den har ett ”inslag av ritual”.

Varken Kurt Westergaard eller galleri ägaren bakom hans utställning av watercolors i Skanderborg verkar vara rädda för varningen från de islamiska ländernas organisation

('OIC). Samma organisation som vill att FN skall prioritera islam."

Westergaard upprör muslimer igen, Varjager







*
Direktlänken till Yemen Observer fungerar inte längre, inte heller sökorden Laila Freivalds och Sverigedemokraterna, Fröken Sveriges anmärkning.

Dessutom har Fröken Sverige alla mail till UD och alla större nordiska medier om intresse finns att ta del av dem.


.


Eurarbia ’stabiliseras’ mer och mer, Varjager

Jan Helin är inte rasist,
Varjager


Intressant blogginlägg av Lars Vilks angående konsten och islam, ett litet klipp:

Men islam och Muhammed är intressant. Varför intar kulturlivet genomgående en beskyddande hållning till förlöjligandet av Koranens anhängare? Kanske kan det sammanfattas i att de ännu inte är mogna för sådan kritik.

Den vite mannen har koloniserat och brutaliserat samt utnämnt det västerländska upplysningsprojektet till norm. Därför bär nu västerlandet på en skuld och en skuldkänsla som får manifesteras genom tolerans och förståelse. Slutmålet är ändå klart nog: När objekten för denna toleransiver blivit mogna och tillräckligt bildade skall samma regler gälla för dem som för västerlänningar.

Vilksnet

/Fröken Sverige