fredag, augusti 25, 2006

Polishögskolan vill ta bort svensktest

" Det kontroversiella svensktestet på polishögskolan har kritiserats för att vara ålderdomligt och för att det missgynnar sökande med utländsk bakgrund. Nu kan det komma att försvinna eller förändras."

"
Provet anses motverka målet att öka andelen anställda med invandrarbakgrund, och det finns också tveksamheter med testerna, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
Därför har polishögskolan föreslagit Rikspolisstyrelsen att svenskprovet helt slopas eller åtminstone görs om. "

Läs detta i Sydsvenskan


Varför inte införa sharialagar direkt? Varför inte låta alla som har råd att köpa en uniform, få bli poliser. Skippa utbildningen, vettja....

Vad är det egentligen som gör, att det numera är mycket VIKTIGARE att en polis är INVANDRARE (eller homo) - än att han är en BRA polis? Vad är det som händer?

En polis jag känner kommenterade så här, när han/hon läste detta: "Språket är oerhört viktigt. När du sitter klockan 06.00 efter en tuff natt och ska skriva rapporter , pm och dylikt så är det extremt viktigt att det blir rätt. Sen ska ibfl, åklagare, advokater, tingsrätt, tänkta vittnen, pressen med mera med mera se och förstå det du skrivit. Det får helt enkelt inte bli fel...."

Gör språktestet här


Inga kommentarer: