onsdag, november 29, 2006

Programmet Människor och tro i SR

Helena på FOMI´s forum:

"I Siewert Öholms krönika konstaterar han att programmet Människor och tro i SR:s P1 borde kallas "Människor i Islam" i stället eftersom programredaktionen tycks ha glömt bort att det finns fler människor i Sverige som också har en tro och som är en del av samhället.

Quote:
Jag vill utmana redaktionen för ”Människor och tro” att öppet redovisa antalet inslag om islam under 2006. Samtidigt bör antalet inslag om till exempel pingströrelsen redovisas. (Inslagen om Knutby kan räknas bort, eftersom de endast beskriver en marginell sekt som knappast kan erkännas till den internationella pingströrelsen.)
Det är ingen vild gissning om jag redan innan siffrorna offentliggörs menar att antalet inslag om islam är mångdubbelt fler i den jämförelsen.
Hur blev det så? Jag menar att programmet ska skildra islam och vad islamska trosbekännare betyder för svenskt religions- , kultur- och samhällsliv. Religionernas återkomst påverkar alla områden inklusive business och etik.
Det anmärkningsvärda är att radioredaktionen endast i undantagsfall finner det av intresse att skildra den religion som flertalet svenskar även 2006 bekänner sig till.
Mer än 80 procent tillhör Svenska Kyrkan. Varannan tonåring konfirmeras där, flertalet brudpar ingår äktenskap med Guds välsignelse och majoriteten begravs så småningom under kristen uppståndelsetro


Ytterligare ett av många försök från vänsterpolitiker och media ansatta av kristendomsfobi att osynliggöra och utrota kristendomen?"

Läs detta på Dagen och diskutera det på FOMI

Inga kommentarer: