söndag, maj 09, 2010

Unga sverigedemokrater överfallna i Lund

"2010-05-09 17:52

Idag samlades ett flertal unga sverigedemokrater i Lund för en gemensam guidad tur i Sveriges äldsta domkyrka. Det skulle dock visa sig att vänsterextremister fått kännedom om aktiviteten och det dröjde inte länge förens företrädare från Sverigedemokratisk Ungdom blev angripna.

En av dem som blev överfallen var sverigedemokraternas riksdagskandidat, Kent Ekeroth, som bland annat fick motta knuffar, hot och spottloskor. Polisen kallades till platsen men valde att som så många andra gånger inte göra något direkt ingripande.

Kent Ekeroth kommenterar överfallet:

- Situationen var obehaglig och många medlemmar upplevde det hela som väldigt hotfullt. Tyvärr har liknande händelser nästan blivit mer regel än undantag för egen del och jag ser det som väldigt beklagansvärt att polisen inte heller den här gången valde att ingripa, kommenterar Kent Ekeroth.

- Hade liknande överfall drabbat något av riksdagspartiernas ungdomsförbund är jag övertygad om att tongångarna från det mediala och politiska etablissemanget hade varit annorlunda. Vi går mot en utveckling där våldet mot sverigedemokraterna verkar normaliseras, vilket är en farlig utveckling som hotar grunden för hela den svenska demokratin, avslutar Kent Ekeroth.

För mer information:

Kent Ekeroth

Riksdagskandidat

0707834000

kent.ekeroth@sverigedemokraterna.se

William Petzäll

Pressekreterare

0850000499

william.petzall@sverigedemokraterna.se

Sverigedemokraterna MyNewsDesk


/Fröken Sverige

Inga kommentarer: