söndag, januari 20, 2008

Mer om vår värna dagisfröken.

Ett riktigt föredöme:

"En ovanlig brottshärva håller på att rullas upp i stadsdelarna Rinkeby och Tensta i nordvästra Stockholm.

Här driver företaget Bismilahi sju dagis där sammanlagt 193 barn är inskrivna. Förskolorna startade 2001 och drivs i privat regi. Dagsien har muslimsk profil och barnen som går här har somalisk bakgrund.

Verksamheten finansieras främst av skattefinansierade bidrag från Stockholms stad.

I fredags häktades den 40-åriga förskolechefen vid Solna tingsrätt, misstänkt för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Misstankarna gäller att kvinnan olagligen ska skickat pengarna utomlands, via informella banknätverk, som kallas hawala.

Förskolornas inkomster uppgick till cirka 23,5 miljoner kronor 2006. Av den summan förde kvinnan undan nio miljoner kronor, enligt kammaråklagare Björn Rosenlöf vid Ekobrottsmyndigheten.

– En stor del av intäkterna har gått vidare till olika somaliska penningförmedlare, säger han. Den största delen av pengarna har skickats till Dubai, men även utbetalningar till Djibouti och Etiopien har upptäckts. Åklagaren vill inte avslöja vem eller vilka han misstänker har tagit emot pengarna i Mellanöstern och Afrika. "

Man bara VET.....numera är det alltid så. Det är beklagansvärt...kan man stjäla och försnilla, så gör man..... Sverige behöver man inte ha någon respekt för alls.

Det fattas bara att pengarna gått till terrorverksamhet med. För det måste ju vara sånt folk vill att deras skattepengar ska användas till?

Tack för uppdateringen, Galenzo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar