måndag, mars 17, 2008

Helsingborg: Fem fällda för rån med religiöst motiv

"Det var rån när två 15-åringar blev avplockade sina mobiltelefoner och en mp3-spelare. På måndagen dömdes fem tonåringar som förklarat att de tog mobilerna för att deras religion blev kränkt. "

"Alltihop började med att 15-åringarna spelade upp en ljudfil från den enes mobiltelefon. Enligt dem var det en hård heavy metal-låt. Men en tonåring med muslimsk bakgrund uppfattade att låten kränkte islam och ringde en kamrat som tillsammans med ytterligare tre tonåringar hoppade på bussen på Knutpunkten. Gänget hittade ytterligare en ljudfil som man reagerade på – en muslimsk böneutropare som följdes av en skottsalva.

De två 15-åringarna har berättat att de kände sig tvingade att gå av när bussen kom till Pålsjögatan. En av dem fick ett slag i bakhuvudet och det muslimska gänget försvann sedan med både deras mobiltelefoner och mp3-spelare. "

"Tingsrätten anser att de två offren är mycket trovärdiga och att de utsattes för ett rån.

Tingsrätten konstaterar att kvintetten agerat som ett slags religiös polis."


HD

Strålande jobb, Helsingborgs Tingsrätt! Det är inte meningen att vi ska behöva gå runt och vara rädda för att "kränka" muslimer dagarna i ände, i ett ICKE-MUSLIMSKT land!


Tack för tipset //S!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar