onsdag, mars 22, 2006

"svenskar är lättrånade mesar..."

"Unga Malmökillar med utländsk bakgrund som rånar jämnåriga svenskfödda gör det för att vända en känsla av egen förödmjukelse. Genom att ”kriga mot svenskar” ger de igen för upplevelsen av att inte bli accepterade i samhället. Det är åtminstone slutsatsen i en c-uppsats i sociologi vid Lunds universitet, signerad Petra Åkesson. "

"Ungdomarna uppger att de oftast rånar svenskar eftersom det är lättast. I intervjuerna använder de ord som ”rädda”, ”mesiga” och ”dumma” för att beskriva sina svenskfödda offer. En pojke säger att ”svenskar gör ingenting och de ger oss bara sakerna, de är så mesiga”.

Ett gemensamt drag hos de intervjuade är att de ser på sina handlingar som en livsstil. Men de planerar sällan sina attacker, utan rånar spontant när tillfälle ges."

"En av pojkarna i studien exemplifierar den aggressiva hållningen i förhållande till andra grupper i en mening som har fått ge namn åt studien:

”När vi är ute på stan och rånar, så krigar vi, vi krigar mot svenskarna.” "

”Makt för mig är att svenskarna ska se på mig och lägga sig ner på marken och pussa mina fötter.”

Sydsvenskan

Jag får kräksjukan. Är detta verkligen något vi ska acceptera? Hur blir dessa ungdomar när dom växer upp? Det är tydligen HELT tillåtet att behandla svenskar hur som helst - men man får inte göra en teckning av en pedofil?

VILKA är det som är rasister?

Inga kommentarer: