måndag, januari 22, 2007

Vilken Dhimmi är du?

Varin på FOMI skriver något som tål att funderas på:

" Vi har alla träffat på dhimmis - d v s sådana som frivilligt valt att ställa sig på Islams sida, eller till och med valt att underordna sig Islam - både till vardags och i debatt. Vi har skakat på våra huvuden åt dem, vi har skrattat åt dem, vi har grymtat ilsket gentemot dem, vi har skämts å deras vägnar och vi har framförallt ställt oss frågan:
Hur kan en vuxen människa, uppväxt i en sekulär demokrati göra de val de gjort?
Nedan sammanställning är ett försök till kategorisering av våra dhimmis och därmed också ett försök att förstå deras bevekelsegrunder.
Grovt sett kan man dela upp våra dhimmis i följande kategorier:

Horan
Förrädaren
Den undfallne
Den resignerade
Den självutplånande
Allianssökaren
Naivisten, vilken i sin tur består av tre underkategorier:
- Tredjevärldenromantikern
- Den hygglige pricken
- Den gränsöverskridande

Horan
Horan är helt enkelt den som sålt sig till Islam för pengar. Hit hör bl a en del afrikanska idrottsmän och den numer delvis saudiägda nyhetskanalen Fox News samt Vancouvers Universitet - som plockat bort korsen i sitt emblem för att dess saudiska sponsorer krävt det.

Förrädaren
Förrädaren är den som hatar Västerlandet och den västerländska kulturen, och som allierar sig med vem som helst av dem som han/hon anser vara västerlandets banemän. Förrädaren lider av ett starkt självhat, och försöker att kanalisera detta genom sitt förräderi.

Den undfallne
Den undfallne behöver i sig inte vare sig gilla eller stödja islam, men den undfallne tror att undfallenhet, av dem ofta benämnt: "dialog", är det bästa sättet att blidka Islam. Nuvarande påven Benedictus XVI har mer och mer närmat sig denna kategori.

Den resignerade
Den resignerade är den som redan givit upp, och redan nu försöker att anpassa sig till muslimsk dominans. Förre Integrationsministern Jens Orback är klockrent exempel på den resignerade.

Den självutplånande
Den självutplånande är den som försöker att anpassa sig till alla politiskt korrekta trender och attityder och följer därför "smakexpertisen" ängsligt och slaviskt. Den självutplånande är till skillnad mot 'Förrädaren' passiv i sitt självhat.

Allianssökaren
Allianssökaren påminner om 'Förrädaren', men hatar inte hela Västerlandet, utan snarare delar därav och inte minst då dess föregivet tydligaste symbol: "USA-imperialismen". Allianssökaren tror att alla som är emot denna "USA-imperialism" också är goda och progressiva. Allianssökaren saknar 'Förrädarens' och 'Den självutplånades' självhat.
Allianssökaren är också den del av fr a vänstern som inte förkastar våld som medel.

Naivisterna:

a. Tredjevärldenromantikern
Tredjevärldenromantikern delar i princip samma målsättning som 'Allianssökaren' och tror allt gott om alla kulturer som är icke-västliga. Däremot förespråkar Tredjevärldenromantikern inte våld, men kan då och då säga sig "förstå den muslimska desperationen".

b. Den hygglige pricken
Den hygglige pricken är varken islamvän eller antivästlig, den hygglige pricken är snarast extremt naiv och tror alla människor om gott. Den hygglige pricken kan för allt i Världen inte föreställa sig att sådana fenomen som 'Taqiya" eller "Jihad" verkligen existerar.

c. Den gränsöverskridande:
Den gränsöverskridande är den som hela tiden söker nya kickar och "utmaningar", och då kan de under kortare perioder ta islam till sitt hjärta. De drabbas sedan ofta av hot av sina gamla muslimska "vänner" när de beslutat sig för att bryta kontakten med "umman"."

Vilken Dhimmi är du? Gå gärna i på FOMI´s forum och diskutera detta.

Inga kommentarer: