fredag, maj 18, 2007

DN gnäller över sd´s invandringsprogram

"Bland förslagen kan nämnas ytterligare skärpta krav på assimilation av flyktingar och invandrare, samt ett ökat stöd till de invandrare som vill återvända "hem".

Sd vill tvinga den som önskar ta hit make eller sambo från ett icke-nordiskt land att betala en avgift. Och den flykting som inte kan lova att själv under fem år försörja sin anhörig får helt enkelt avstå från återförening med minderåriga barn, makar och föräldrar. Den som gömmer flyktingar ska dömas till fängelse. Invandrare och asylsökande som begår brott ska lättare kunna utvisas, vilket enligt partiledaren Jimmie Åkesson i en färsk intervju i Göteborgsposten tolkas som att hela invandrarfamiljer ska kunna utvisas om ett av barnen snattar."

Fröken Sverige: Så skriver DN idag - som om det var något negativt med att ställa krav. Jag tror att många svenskar kommer tycka att det invandringsgprogram som kommer att presenteras på RÅ i Karlskrona i helgen, är mycket bra.

Vad är det för fel att ställa samma krav på invandrare, som man ställer på andra? Ska det verkligen få fortsätta att vara ett gratis smörgåsbord, för alla som tar sig till Sverige? Livslång försörjning utan något som helst krav motprestation?

Det är ett HÅN mot de invandrare som sköter sig och som vill vara en del av Sverige. Och det är ett HÅN mot Sverige och svenskarna.

Inga kommentarer: