söndag, januari 20, 2008

"Smuggling" eller "organiserad resebyråverksamhet" från Mellanöstern till Sverige?

""Köp alla nödvändiga dokument hos oss! Välj resväg, vi ordnar allt från lite mer strapatsrika resor med en hel del fotvandring och obekväm transport i långtradare och bakluckor på bilar till bekväma, snabba flygresor från större städer i Mellanöstern, direkt eller med en mellanlandning i Europa. Mycket snabba uppehållstillstånd på max tre månader i Sverige utlovas."

Så kan reklam för asylresor från Mellanöstern till Sverige se ut. Och gör det också, inte minst på internet. Allt detta känner svenska myndigheter till, men i stället för att strama upp kontrollen så inför man snabbhantering som resulterar i uppehållstillstånd på tio dagar. Hur kan regeringen acceptera detta? Har den mandat av svenska folket att låta Migrationsverket haverera helt och hållet?

"Man kan inte längre tala om "människosmuggling" när det gäller alla dem som med falska irakiska handlingar kommer till Sverige och söker asyl. Lika lite som man kan tala om "ensamkommande barn"."

"Enligt Migrationsverkets uppgifter anlände t.ex. under december 2007 124 asylsökande barn och ungdomar utan vårdnadshavare till Sverige och sammanlagt under året 1 264 (under 2006 totalt 820). De flesta är pojkar i åldern 16-17 år.""

Läs mer på Merit Wagers blogg

Inga kommentarer: