tisdag, april 15, 2008

Svar från Folkpartiet gällande imamskolor

Helt tydligt är att Folkpartiet bara är ute efter muslimska röster numera. Bloggen skrev ett brev och kritiserade planerna på skattefinansierad imamutbildning. Igår kom svaret:

Hej,

forsknings- och högskoleminister Lars Leijonborg vill tacka för ditt brev och dina synpunkter. Han har bett mig, en av hans medarbetare i den politiska staben, att besvara det.

Sverige är idag ett mångkulturellt land där människor från olika religioner lever sida vid sida. Islam är idag en religion som praktiseras av tusentals personer i vårt land. På samma sätt som staten bidrar med pengar till prästers och pastorers högskoleutbildning bör skattemedel användas till att utbilda imamer.

En svensk imamutbildning ger framtida imamer kunskaper i det svenska språket och om de demokratiska värden som genomsyrar vårt samhälle. Det kommer i sin tur att ha en positiv roll för den framtida integrationen.

Vad gäller de två länkar du skickade med fungerar de tyvärr inte idag den 14/4 2008.

Tveka inte att höra av dig igen om du har fler synpunkter.

Med vänlig hälsning
Makan Afshinnejad
Politiskt sakkunnig
Utbildningsdepartementettel:
08-405 19 31
mob:070-221 94 93

Nå, Makan: Här är Dispatches som jag tyckte ni skulle se, och sen tycker jag du ska lyssna på en landsman i exil: Stening, hängning och tortyr, snart till en stad nära dig-Mani Aryamand.

Inga kommentarer: