söndag, juni 08, 2008

Stöd för självmordsbombning bland många muslimer

På FOMI skriver man:


"Kolla på denna statistik. http://people-press.org/reports/pdf/165topline.pdf Se T-39 Q.55

I Bangladesh stödjer 58% av befolkningen självmordsbombningar. 85 miljoner människor i detta land stödjer självmordsbombning (147 milj invånare. 0,58x147).

Det är ganska många människor.

Jag var förvånad att 20% av turkarna anser att islam är så viktigt att det är rätt att döda människor för att försvara islam.

Det finns ingen Israel/Palestina konflikt i Turkiet som man kan skylla på. Jag trodde att det turkiska sekulära samhället hade påverkat folk så att de hade en mera avslappnad relation till islam.

Varje person som vill döda andra människor för att "försvara" en religion är skrämmande. Att 14 miljoner (70 milj invånare. 0.2x70=14) turkar i ett relativt lugnt land är för dödande i islams namn är ännu mera skrämmande.

Det var även en del som inte svarade på frågan. När man ser denna statistik så blir det svårt för mig att får ihop det med myten om det fredliga islam. Bl.a. "folkhemsislam".

Det är tråkigt att för många muslimer så är respekten för religiösa idéer viktigare än respekten för andra människor. Idéer verkar inte få dödas (eller ifrågasättas), men människor får man döda.

Hur många kristna skulle idag säga att det är rätt att döda människor för att försvara kristendomen?"

Läs mer och diskutera på FOMI.NU

Inga kommentarer: