måndag, november 01, 2010

Gudmundson rivstartar sin blogg igen!


Härligt är att se att Per Gudmundson nu åter väcker sin blogg till liv, och detta dessutom med en rejäl rivstart. Per Gudmundson, som tyvärr är den EN
DE journalisten i Sverige, som öppet vågar vrida och vända på de heta frågorna om islam och terrorism.

Att Gudmundson dessutom är otroligt kunnig i dessa frågor, gör ju inte det hela mindre intressant.
Varmt välkommen tillbaka,Per!

Här kommer ett axplock från hans nya inlägg - läs dem!

Dramat i Göteborg över för den här gången

"Det här är ett läge där man ska minnas Mohamed Moumou. "Säpo har förföljt mig i tio år", sade han till Dagens Nyheter. En gift fembarnsfar som jobbat som personlig assistent innan sjukskrivningen, varför skulle Säpo bry sig om honom?

Några år senare var han andreman för al Qaida i Irak."

Är det viktigt att berätta att de gripna är palestinier?

"De två män som sitter i förvar i Göteborg, misstänkta för förberedelse till terrorbrott, tillhör en familj palestinier ursprungligen från Syrien, rapporterar Ekot, nästan i förbigående. Vilket är en viktig pusselbit för den som försöker förstå terrorhotets art."

Svensk medborgare friad i brittiskt terrormål

"Den svenske medborgare som greps i sitt hem i Storbritannien i maj 2008, anklagad för att ha samlat in pengar till terrorism i Somalia och för att ha bedrivit terrorpropaganda, friades slutligen av domstolen även från den senare anklagelsen."

Svensk medborgare pekas ut som hjärnan bakom terrorvåg

"Det är inte första gången som terrorismen i Somalia sägs ha kopplingar till Sverige. En av de högsta ledarna för terroriströrelsen Shabaab, Fu'ad Mohamed Khalaf, var länge bosatt i Stockholm. En FN-rapport pekade i våras ut Sverige som en knytpunkt för rekrytering, propaganda och stöd till somaliska islamiströrelser. Just nu pågår en rättegång i Göteborg mot två personer som misstänks ha planerat terrordåd i Somalia. Och bland fångarna på Guantanamo sitter en somalier som varit bosatt i Sverige, och som enligt amerikanska underrättelser radikaliserades här."

"Två män står åtalade i Göteborg för att ha planerat terrordåd i Somalia. En avgörande del i bevisningen mot de två männen är deras kontakter med andra svenska medborgare som strider för den islamistiska terror-rörelsen Shabaab. Spindeln i nätet är den man som värvade ungdomar på moskéns fritidsgård i Rinkeby och som idag sägs vara högt uppsatt i Shabaab."


Flera gripna i Göteborg för förberedelse till terroristbrott:

"Göteborg har en etablerad scen för radikala våldsbejakande islamistiska personer. Den beskrivs utmärkt i Oscar Hedins dokumentärfilm Det svider i hjärtat, som bland annat berättar om göteborgaren Ralf Wadman, på internet känd som Abu Usama El Swede, och hans vänskap med Sveriges första självmordsbombare in spe, göteborgaren Mirsad Bektasevic."/Fröken Sverige - röstar självklart på www.sverigedemokraterna.se

Inga kommentarer: