måndag, januari 24, 2011

"Sverige skyddar islamister från Tjetjenien"

Livesändning RT


Batuta, Flashback: 2010: "Ryssarna har länge varit förbannade på att Sverige skyddar islamister från Tjetjenien":

"Rysslands president anklagar Sverige för att skydda ryska brottslingar som tagit sin tillflykt hit. Nu vill han att statsminister Fredrik Reinfeldt ska se till att de utvisas.

- Jag räknar med konstruktivt samarbete med våra svenska kollegor i denna fråga, säger Dmitrij Medvedev.

Vid en direktsänd presskonferens i Moskva i eftermiddag sade Medvedev att det fanns brottslingar som funnit en fristad i Sverige. "

Expressen

Mer av eminente Batuta på Flashback,: 2009: "De tjetjenska muslimska terroristernas viktigaste nätforum är baserat i Sverige. "


"P1s Medierna, som på lördagen hade ett mycket hörvärt inslag om Kavkaz Center, en nyhetssajt till förmån för tjetjenska jihadister - som är baserad i Sverige.
Terroristkopplade i skydd av svensk grundlag

Medierna handlar den här veckan om den svenskbaserade webbplatsen Kavkaz Center som Ryssland anklagar för terroristkopplingar. Nu begär en rysk åklagare svensk rättshjälp för att få ut en anonym skribents identitet. Justitiekansler Göran Lambertz avvisar begäran eftersom Kavkazcenter.net har ett svenskt utgivningsbevis och därmed är skyddad av svensk grundlag. Medierna tittar närmare på denna webbplats och konflikten mellan ryska intressen och svenska yttrandefrihetsprinciper.
Kavkaz Center är inte precis det första exemplet på terroriströrelser som väljer att placera propagandagrenen i Sverige, på grund av våra generösa yttrandefrihetsregler. "

Gudmundsons Blog


/Fröken Sverige Ge bidrag

Inga kommentarer: