söndag, april 15, 2012

Johan Lundberg, Axess: Nätverken runt de svenska islamisterna


"Johan Lundberg 2012-04-14 kl. 22:33

När det gäller bakgrunden till den pågående rättegången i Köpenhamn mot de svenska islamister som står anklagade för att ha planerat ett attentat mot Jyllands-Posten, kan det finnas anledning att erinra om bakgrunden till den uppkomna situationen. Den bakgrundbild som tecknas nedan är till stora delar baserad på en utomordentligt läsvärd undersökning av den radikala islamismens utbredning i Sverige: Magnus Sandelins bok ”Jihad. Svenskarna i de islamistiska nätverken”, vilken kommer ut den 7 maj i vår på Reporto förlag.
Munir Awad var den mest namnkunnige i det sällskap om fyra personer som åkte iväg från Akalla natten mot den 29 december 2010 i en Toyota som de hade hyrt på Statoilmacken utanför Ibis Hotel i Kista.

Awad blev redan som 25-åring känd för en större allmänhet, sedan han tillsammans med sin då sjuttonåriga flickvän Safia Benaouda åkte till Somalia 2006, strax efter att landet hade tagits över av Islamistiska domstolarnas förbund; och strax efter att Usama bin Ladin hade uppmanat muslimska ungdomar från hela världen att sälla sig till de somaliska islamisterna. Vistelsen i landet kom dock att omöjligöras för det svenska paret på grund av av att etiopiska styrkor attackerade Mogadishu i december 2006, vilket ledde till att de unga svenskarna tvingades att fly till Kenya, där de greps av militären.

Awads sjuttonåriga flickvän, Safia, var som bekant dotter till ordföranden i Sveriges Muslimska Råd, Helena Benaouda, vilket gjorde ärendet extra pikant."

 Johan Lundberg, Axess: Nätverken runt de svenska islamisterna

Läs mer om "svenska"islamister på bland annat:


Läs också om en av de FÅ, som faktiskt är etniskt svensk och islamist. Den före detta nazisten, Ralf Lennart Wadman aka Abu Usama El Swede:

I Mitt Sverige: Abu Usama El Swede är den mordhotande islamisten


/Fröken Sverige - 6 år i svenska folkets tjänst

Inga kommentarer: