tisdag, oktober 23, 2007

Malmö: Falska medlemslistor bakom slopade bidrag

Palestinska föreningen och IK Bolivia förlorar nu sina aktivitetsbidrag.

Fritidsförvaltningen besökte förra hösten Palestinska föreningen elva gånger. Inte vid något besök, baserade på ett schema som föreningen lämnat, sågs verksamhet pågå. Föreningen uppger sig hålla i ett antal aktiviteter per dag och enligt närvarokorten har varje aktivitet besökts av minst sex barn.

39 adresser av 50 som angavs i medlemsförteckningen stämde inte, och ett tjugotal personer som stod upptagna i medlemsmatrikeln och på närvarokort har aldrig varit folkbokförda i Malmö. Fritidsförvaltningen skriver också att ”korten synes gjorda i efterhand”.

Läs mer i Sydsvenskan

Tack för tipset, Galenzo!

Tidigare i Sydsvenskan: – De här anklagelserna känns som att få en spottloska i ansiktet. Alla som har varit ute i samhället och sett våra demonstrationer vet att vi är en aktiv förening med många medlemmar, säger Bassem Nasr, vice ordförande och talesperson för Palestinska föreningen."

Det var var Bassem Nasr som bjöd in Hamas till Malmö och demonstrationer har föreningen visst haft -bland annat med hakkors och överkryssade Davids(jude)stjärnor på plakaten.
Läs här.

Tidigare har även
Iransk-Svenska Föreningen förlorat sina bidrag, då det visat sig att de fuskat. Skånska Dagbladet

Inga kommentarer: