lördag, januari 19, 2008

"En dålig nyhet kommer sällan ensam..."

I bloggen Skymningszonen kan man läsa:

Nästa tråkighet vi läser om idag är att Migrationsverket skall börja snabbehandla “irakiska flyktingars” asylansökan. Man skall starta ett projekt där asylansökningar från 5.000 “irakier” ska snabbgranskas. Målet är tio dagars utredningstid per ansökan. Hur i hela jävla bläcksvarta helvetet tänker man då?

Vi har idag en mycket omfattande förfalskning av dokument som skall intyga att asylsökande är “irakier”. Faktum är att detta i stor omfattning rör sig om syrier, palestinier, jordanier och andra invånare från kamelfösarkulturerna i regionen.

Migrationsverkets filial i Flen har ju sedan oktober 2007 handlagt liknande ärenden, något som väckt stark kritik, inte minst från den insatte och kunniga Merit Wager som mycket korrekt påpekar att en rättssäker utredning inte låter sig göras på så kort tid.

Och nu skall det visst gå ännu fortare, från två veckor ner till tio dagar. Vansinnigt och helt katastrofalt, inte minst med tanke på att invandringen nu sannolikt etablerat sig på minst 100.000 personer per år.

Läs hela inlägget här

Inga kommentarer: