onsdag, augusti 16, 2006

Dansk Folkeparti pressmeddelande

Direktøren i Dansk Handel og Service, Poul Erik Pedersen, udtrykker i en kronik i Politiken et ønske om at fremme integrationen i det danske samfund ved hjælp af nedsættelsen af en national integrationskommission. Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup, er ikke afvisende over for initiativet.

- Poul Erik Pedersen kommer i sin kronik ind på en relevant frygt for, at Danmark er på vej til at blive et etnisk splittet samfund, hvor offerdyrkningen kombineret med manglende deltagelse på arbejdsmarkedet skaber en situation, hvor det kan gå helt galt. Den udvikling må alle gode kræfter arbejde for at undgå, siger Peter Skaarup.

- Vi er i den paradoksale situation, hvor der på trods af en enorm underrepræsentation af indvandrere på arbejdsmarkedet er mangel på arbejdskraft. Samtidig oplever vi, at danske virksomheder henter avisbude i Polen til et job, der ingen uddannelse kræver. Det er komplet uforståeligt, når vi har så mange indvandrere på kontanthjælp, siger Peter Skaarup.

- Det er helt uacceptabelt og vidner om et enormt kommunalt svigt, når Danmarks største kommune, den socialdemokratisk ledede Københavns Kommune, ikke formår at levere 25 avisbude til omdeling af de nye gratisaviser, understreger Peter Skaarup.

- Vi er interesserede i at deltage i en kommission til fremme af integrationen i det danske samfund under den betingelse, at målet må være, at indvandrerne deltager i det danske samfund på vores præmisser. Det betyder, at særkrav til bederum, måltider og kvinders påklædning holdes i privatsfæren. Til gengæld må vi gøre en større indsats for, at alle får en uddannelse og et arbejde og bliver integreret i det danske samfund.

- For at kunne få indvandrerne og deres efterkommere integreret må vi insistere på, at de kommunale systemer griber integrationen langt mere konsekvent an: alle indvandrere uanset køn og alder skal lære at tale dansk, og de skal enten være i sprogtræning, under uddannelse eller på vej ud i et ordinært job.

- Vi er i en situation hvor der er mangel på arbejdskraft og derfor må fokus være på, at kommuner og a-kasser får gjort indvandrerne klar til at tage et job. Sagsbehandlerne rundt omkring i kommunerne må prioritere at få indvandrerne i arbejde nu hvor det er muligt, det må være slut med dårlige undskyldninger, understreger Peter Skaarup.

- Hvis indvandrere og efterkommere havde samme deltagelse på arbejdsmarkedet som danskeren, ville det danske samfund hvert år være 45 milliarder kroner rigere ifølge Velfærdskommissionen. Det ville samtidig betyde, at kommunerne ville have masser af ressourcer til børne- og ældrepleje, påpeger Peter Skaarup. Han minder om, at Dansk Folkeparti tidligere på sommeren gav kommunerne inspiration til at kontrollere de mange dansk-libanesere, som var på ferie i Libanon.

- Vi efterlyser ægte vilje i kommunerne til at presse indvandrerne i gang, når det nu er tydeligt, at en del af dem ikke er topmotiverede, runder Peter Skaarup af.

Dansk Folkeparti




Inga kommentarer: