tisdag, augusti 01, 2006

Flicka våldtogs i pariserhjul i MALMÖ

Flickan slog gång på gång huvudet i korgkanten till pariserhjulet i Folkets park. Fyra killar turades om att våldta henne, berättar den 15-åriga flickan. Enligt flickan hetsade tonårskillarna varandra att våldta.

MÖLLEVÅNGEN. En utpekad 17-åring har nu dömts till åtta månaders sluten ungdomsvård för grov våldtäkt. Han var 16 vid händelsen i pariserhjulet i början av december förra året.
– Jag är väldigt besviken på tingsrättens bedömning, säger 17-åringens advokat Jan-Anders Hybelius. Målsäganden var inte särskilt trovärdig. Det var flera frågor som hon inte kunde svara på och en del frågor som hon inte ville svara på.

En 15-åring frikänns. Polisen har visserligen hittat en cigarettfimp med hans DNA på under pariserhjulet, men den kan ha kommit dit när han besökt Folket Park vid något annat tillfälle, resonerar tingsrätten. Och flickan kunde inte med säkerhet peka ut 15-åringen. Hon har heller inte kunnat ge polisen tillräckligt med ledtrådar för att identifiera de andra tre som hon säger var med – två våldtog och en tittade på.

Den 17-årige pojken säger att flickan hade sex frivilligt, och att de var två var ensamma i korgen till pariserhjulet. De lärde känna varandra via Lunarstorm och MSN. En dag i december träffades de. Han hade två kompisar med sig, och när de gick hem till honom hade han fler kompisar hemma hos sig, säger flickan.

Läs mer i Sydsvenskan

Inga kommentarer: