onsdag, mars 28, 2007

Imam Chendid bör be danska kvinnor om ursäkt

Dansk Folkepartis jämställdhetsordförare, Louise Frevert, är upprörd över att Islamisk Trossamfunds nya imam i hotfulla ordalag uppfodrar danska kvinnor att ta på sig slöja. Hon accepterar inte hans grunder till detta och påpekar, att beslöjning och förtryck av kvinnor endast ökar de sexuella frustrationer som för till våldtäkter och andra former av övergrepp.

-Det är helt enklet oacceptabelt att islamsk trossamfunds nya imam, Mostafa Chendid, försöker skapa en bild av att det är kvinnorna, via deras fria rätt att gå klädda som de har lust till, som skapar en grogrund för våldtäkter. Det är helt enkelt ett uttryck för en djupt föråldrad sexistisk tankegång, säger Louise Frevert.

-Det är ett faktum att invandrarmän från den tredje världen, som ofta har muslimsk bakgrund, är massivt överrepresenterade i våldtäktsstatistiken. Det beror naturligtvis på den massiva tabubeläggningen av kvinnan och hennes sexualitet, vilket skapar ett massivt hyckleri och därmed en grogrund för utvecklingen av sexuella kränkare, säger Louise Frevert.

- Iman Mostafa Chendid bör be de danska kvinnorna om ursäkt och ge ett mycket klart svar på hur han förhåller sig till det faktum att det oftast är muslimska män som är involverade i våldtäktsfallen, säger Louise Frevert.

Hon vill samtidigt be jämtälldhetsministern Eva Kjer Hansen (V) att ta asvtånd från imamens nedsättande kommentarer om danska kvinnor.

Dansk Folkeparti

Ja, som sagt var..kravmaskinerna ger sig inte förrän vi har sharia i hela västvärlden. Tur att både Danmark och vi har några få politiker som är starka och vågar kritisera detta. Men beklagligt att det "etablerade" politikerna är sådana fega kräk....

Inga kommentarer: