fredag, mars 02, 2007

Talibaner - Det verkliga hotet.

"Antiamerikanska debattörer tycks inte förstå ­vilken fiende den svenska ISAF-styrkan och USA slåss mot i Afghanistan. Det är en medeltida teokrati med dödsstraff för utländska bistånds­arbetare och stympning och prygelstraff för kvinnor, ­skriver läkaren Johan Lagerfelt, som arbetat många år i Afghanistan."

"När talibanerna, överraskande snabbt erövrade landet och tog kontroll över Kabul i september 1996, hälsades de först som befriare. Snart visade de emellertid sitt rätta ansikte genom att införa ett slags medeltida teokrati.
I praktiken förvisades kvinnorna till hemmen och all kvinnosjukvård och utbildning av flickor upphörde. I kraft av sin säregna, primitiva tolkning av Koranen infördes prygelstraff, stympning och dödsstraff."

"I mars 2001 sprängde talibanerna Buddha-statyerna i Bamian och i juli 2001 förbjöd de internet, spelkort, cd-skivor, filmer, satellit-tv, musikinstrument och schackspel som antiislamiska fenomen."

Läs hela artikeln i SvD

Detta stöttar den svenska vänstern till punkt och pricka, med sitt sjuka USA-hat. Vill vi verkligen att befolkningen i Afghanistan - eller NÅGON människa, någonstans, för den delen - ska behöva uppleva detta stenåldersliv?

Inga kommentarer: