fredag, april 06, 2007

Sarkozy vil freda fransk islam

Nicolas Sarkozy som för tillfället leder i jakten på väljarnas gunst inför presidentvalet den 22 april, försöker att vinna stöd från bland annat franska muslimer genom ett förslag som uppmärksamhet i ny intervju i katolska tidningen, La Croix.

Han har bland annat sagt sig vara villig att diskutera offentlig finansiering av ställen där speciellt Frankrikes 5 miljoner muslimer ska kunna be, samt att staten ska knytas närmare ihop med religiösa grupper och att staten ska utbilda imamer.

Quote:
Gjennom intervjuet fremgår det at han tror en slik støtte til religiøse steder og til utdannelse av imamer i Frankrike, vil være med på å begrense utenlandske krefters påvirkning av muslimene i landet.

Sarkozy har tidligere sagt at islamsk ekstremisme bygges opp i undergrunnsmoskeer og i islamske grupper som ikke har finansiell styrke til å bygge skikkelige gudshus.

Han har ifølge nyhetsbyrået AP ikke sagt at han vil gi direkte støtte til bygging av moskeer, men vil gi offentlig støtte til parkeringsplasser, kultursenter og andre bygg i tilknytning til moskeene.

Läs mer i VG

Första förlorade landet...

Inga kommentarer: