lördag, april 10, 2010

Fria Nyheter: Moskèbygge planeras i Skövde för 60 miljoner"Första etappen av moskébygget utmed Karstorpsvägen i Skövde kommer att inledas senast i sommar.
Embryot till moskén sjösattes för 16 år sedan. I Skövde med ca 50 000 invånare finns det uppskattningsvis 1 000 muslimer. I Skaraborg finns det cirka 6 000 muslimer. "

"När moskén är klar skall den över 1 500 kvadratmeter stora byggnaden innehålla en 750 kvadratmeter stor moské och en lika stor församlingsdel/kulturcentrum, samt en 250 kvadratmeter stor läktare.

Om allt går efter planerna kan moskén eventuellt stå klar i slutet av nästa år."

Läs mer på Fria Nyheter

Moskémodellen på bilden ovan finns i Sala enligt Campingguiden - är det verkligen sådant vi vill marknadsföra Sverige med? När tröttnar svenskarna på att den svenska kulturen raderas ut och ersätts med muslimsk ?

"Lilla Istanbul
Ett annorlunda besöksmål strax utanför Sala centrum, mitt i en granskog finner du en unik samling moskéer och orientaliska uppenbarelser, totalt 15 stycken moskémodeller. Konstnären har inspirerats av kända orginalmoskéer men har inte slaviskt följt dess form eller färg. Förutom moskéer och andra byggnader av turkiskt snitt finns även konstverk i ren fantasi (fast med turkisk touch) samt
oljemålningar av ottomanska potentater.
En magisk orientalisk värld mitt i en granskog!"

UPPDATERING: Blogg om moskén: http://skovdemosken.wordpress.com/


/Fröken Sverige


Inga kommentarer: