söndag, september 03, 2006

"Happy Slapping" var motivet för flickan

En 17-årig SVENSK (enligt danska Ekstra Bladet) flicka i Örebro, dödade i veckan en 16-åring.

Anledningen var så kallad "happy slapping". 16-åringen hade tillsammans med ett gäng vänner misshandlat flickans 15-åriga bror. Gänget filmade misshandeln och har sedan låtit filmen cirkulera på internet. Detta kallas "happy slapping".

Detta är ett relativt nytt fenomen, som verkar ha samma grunder som gruppvåldtäkt. Det handlar om att förnedra och trycka ner en helt oskyldig person optimalt. England har varit hårt drabbad av detta och så har Danmark och andra länder med. Nu har det alltså krävt sitt första dödsoffer i Sverige. För här går ju det mesta till ytterligheter, innan något görs. OM något görs. Och varför görs inget?

Kan det bero på att "happy slapping" oftast utförs av muslimska ungdomsgäng och att det oftast riktas mot ickemuslimer?

Det stora offret i denna händelse, verkar för mig vara flickan. Som troligen redan som 17-åring vet och förstår, att ingen skulle hjälpa varken henne eller hennes bror. För de var svenskar. Och för att ingen vågar ta i invandrarproblemen i detta landet.

Jag kan lova att om någon förnedrade en familjemedlem till mig, på samma sätt...så finns det en rimlig chans, att jag också skulle bli förtvivlad och göra nått drastiskt. Är det underligt? Eller bara fruktansvärt tragiskt....?

Inga kommentarer: