onsdag, september 06, 2006

Nätvåldet ökar - polisen maktlös

"Allt fler unga filmar slagsmål och andra övergrepp med sina mobilkameror. Bilderna läggs sedan ut på nätet. Trenden är tydlig, menar Anders Ahlqvist på rikskriminalen."


"
Polisen får in fler och fler tips om att bilder sprids, men det är svårt att bevisa brott och därmed kunna få bort dem."

"Han nämner hur en grupp unga män köpte sex av en prostituerad. De drogade henne och filmade henne i en rad utlämnande sexscener. Bilderna lades sedan ut på nätet."

Men det behöver inte alltid handla om våldsamma och blodiga övergrepp. Mats Andersson berättar om hur några skolkamrater förde in en autistisk pojke i ett rum för att sedan tvinga honom att onanera. Det hela spelades in med en kameramobil och spreds ut på nätet.

"Men bilder från övergrepp sprids inte enbart på nätet. Förra julen gjorde polisen i Södertälje ett beslag i samband med ett våldsbrott. I en mobiltelefon hittade man då en ett par minuter lång filmsekvens där en ung flicka utsätts för ett grovt sexuellt övergrepp.

Runt omkring står en gäng killar och ropar "hora". Troligen har bilderna från övergreppet skickats runt till en större krets genom mobiltelefonernas sms-funktion."

Läs allt på DN


Jag efterlyser en email hos polisen, dit man kan skicka tips om sånt här.

Inga kommentarer: