söndag, juni 03, 2007

Förening anmäld för etnisk diskriminering

Kvinnan uppmanades ta av sig sin slöja under träningspasset och kände sig kränkt av händelsen. Föreningen hon tränade vid hävdar däremot att det handlar om en allmän säkerhetsrisk vid träningen.

Det var i slutet av januari i år som kvinnan under ett träningspass vid självförsvarsklubben Krav Maga Academy i Göteborg fick avbryta sin träning eftersom hon inte ville ta av sig sin slöja.

Hon har nu anmält händelsen till ombudsmannen mot etnisk diskriminering. Enligt kvinnans anmälan kände hon sig kränkt av behandlingen då hon uppmanades ta av sig sin slöja framför de andra deltagarna. Hon kan inte heller se några problem med att hon bar slöja under träningen.

Vid självförsvarsklubben menar man däremot att det inte hade något med diskriminering att göra. Enligt dem tillåts inga huvudbonader under deras civila träning vare sig det är keps eller slöja.
- Det är en säkerhetsfråga. Fastnar man med ett finger eller liknande och rycker till så kan det bli skador, säger klubbens ordförande Tommy Blom.

Ombudsmannen mot etnisk diskriminering har begärt yttrande utav föreningen innan något beslut i frågan kan tas.

Läs detta i GP

Herregud....jag börjar få känslan av att de sätter i system att utmana alla gränser i det svenska samhället...och sen springer till DO så fort de inte får precis som de vill.

OMÄTTLIGA KRAVMASKINER SOM ALDRIG BLIR NÖJDA och som ALDRIG missar en chans att snika till sig pengar!

Inga kommentarer: