fredag, juni 08, 2007

USA: Fabrik vägrar ge efter för muslimska krav på bönepauser

JLPicard på FOMI skriver:

"
En köttfabrikant i Nebraska har vägrat att ge efter för muslimska krav på extra pauser för islamiska böner under arbetstid. Företagets respekt för kollektivavtal och allmän praxis fick tydligen dussintals muslimska arbetare lämna arbetsplatsen Grand Island, Nebraska.

En representant för företaget betonar att alla pauser regleras av kollektivavtal och att alla anställda informeras om alla rutiner under anställningsintroduktionen. En representant för den lokala facket tillägger också att kontraktet inte ger någon särskild rätt till bönepauser.

"Sen när gavs en religiös grupp på cirka två procent av befolkningen rätt att bestämma över landets övriga 98 procent?" säger Jan Markell från Olive Tree ministries.
"Vi ser aldrig svenska invandrare göra det här. Vi ser inte ens religiösa judar eller irländare slänga sina traditioner i ansiktet på övriga arbetare, när de kommer till USA vill de integrera de sig. De vill assimileras och bli amerikaner. Det vill inte muslimerna."

"Jag applåderar Swift and Company", fortsätter Markell, "men tyvärr är läget betydligt värre i min egen hemstat Minnesota. Där man har börjat ge efter alltmer för muslimernas krav på religiösa böner. Jag kallar numera min hemstat för den islamiska republiken Minnesota", avslutar Markell.



Källa: One News Now"
Denver Post

Inga kommentarer: