torsdag, juli 05, 2007

Hanne Kjöller:Värna vissa värden

Läs allt Hanne Kjöller skriver i DN :

Quote:
"På samma överlägsna sätt har majoritetssamhället valt att möta intoleranta ytterkantsmuslimer i Sverige. Eventuell antisemitism ursäktas med situationen i Mellanöstern. Att muslimer, precis som alla andra i vårt land, borde kunna skilja på israeler och judar, på människor och politik, är sällan ett krav som ställs. När muslimska män begränsar sina fruars och döttrars frihet bemöts det som ett klass- snarare än ett kulturproblem, vilket i sig betyder att problemet kan utbildas bort. Om pappan, som man ju kan förmoda det är, bara reser sig ur sin socialgrupp så kommer flickorna att få det mycket bättre. Allt oönskat beteende som kolliderar med det liberala samhällets idéer om alla människors lika värde, allas rätt att uttrycka en åsikt, allas rätt till religionen men också rätt från religionen, individen - inte familjen - som samhällets minsta beståndsdel blir i majoritetssamhällets ögon blott en fråga om utanförskap och bristande integration. Inte att några faktiskt har helt andra ideal."

Quote:

"Det är förstås därför vi blir så upprörda över att terroristerna i Storbritannien denna gång var högutbildade läkare. Det är som om vi glömt att terroristerna i London också förra gången var hyfsat välutbildade, väl ansedda och till och med infödda. Det är som om vi glömt att åtskilliga av 11 september-terroristerna rekryterades ur en elit. Och det är som om vi glömt att självaste Usama bin Ladin vuxit upp i ett överflöd de flesta av oss aldrig kommer i närheten av. "


Quote:
"Det är som om vi är så säkra på att vi sitter med det vinnande konceptet att det aldrig behöver försvaras. Trots åtskilliga motbevis fortsätter vi att tolka islamism som ett uttryck för marginalisering, fattigdom och brist på utbildning. Och eftersom det är synd om muslimerna, kan man inte ställa några krav på dem."


Mycket bra! Denna veckan kryllar det av vettiga saker i svensk media. Hoppas att man kan ta det som ett tecken på att de äntligen vaknat.

Kanske har de träffats och bestämt sig för att våga mer?

Jag är säker på att de drabbas av många hot och en massa hotfulla och gnälliga mail, så fort det står minsta lite, som de OMÄTTLIGA KRAVMASKINERNA kan gnälla på.

Kanske inser media nu att det lär inte bli mindre av den varan om de är undfallande hela tiden....

Inga kommentarer: