lördag, juli 21, 2007

Muhammed som rondellhund stoppas

"Arrangörerna av konstutställningen i Tällbergs hembygdsgård stoppar Skånekonstnären Lars Vilks nidbilder av profeten Muhammed som hund.
– Jasså? Så var det med yttrandefriheten, säger konstnären till NWT."

"Vi förstod först inte allvaret. Nu vet vi att det är en oerhörd kränkning att framställa profeten Muhammed som hund, säger Märta Wennerström som under fredagen gav beskedet att utställningen stoppas, bara timmarna före vernissaget i Tällbergs hembygdsgård."

Läs mer på NWT.se

Vilka förbannade dhimmis! All heder åt Lars Vilks, som är en av få frihetskämpar i Sverige. För att stötta honom, så passa också på att bli medborgare i landet Ladonia.

Lars Vilks hemsida står följande nu (titta in och se bilden på rondellhunden):

"En liten händelse kan visa att påståendet om att det inte längre finns några gränser i konsten inte är helt korrekt. Exempelvis har vi Gränsen mot islam. I konstvärlden får man inte utsätta islam för några kränkningar. Muhammedanerna kan bli ledsna. Och terroristerna kan bete sig på ett (i viss mån förståeligt) men ändå otrevligt sätt. Terroristerna är för konstvärlden (som alltid lutar mot vänster) fiendens fiende. Västvärldens stormakter kan utsättas för kränkningar eftersom vi då har yttrandefriheten."

Inga kommentarer: