Man får vara glad att man inte har samma chefer som polisen. Nu kritiserar RPS (Rikspolisstyrelsen) Skånepolisen i 43 av de 202 av de fallen som de har använt pepparspray. Man kan undra vad polisen FÅR göra när det gäller att försöka vidmakthålla lag och ordning? Det verkar inte vara mycket nuförtiden. Och helst ska de vara iklädda mjukiskläder, tofflor och hijab samtidigt som de jobbar...
Kanske ska de dela ut blommor, samt krama och pussa brottslingarna - och hoppas på att det fungerar?
Jag tror knappast polisen använder pepparspray för skojs skull...
Med de små medel de har att sköta sitt jobb, så känns det inte som ett stort problem att några - mestadels brottslingar - får pepparspray i ögonen? Och hur intressant blir det i förlängningen att utbilda sig till polis, om man vet att för det första kanske man inte kommer in på utbildningen - för att någon annan blir inkvoterad, trots bristande svenskakunskaper?
Och sen om man väl blir polis, så ska man vara jagad med blåslampa av ledningen, och arbeta med en ständig skräck, för att göra "fel" och bli anmäld?
RPS borde ha minst en månads praktik på fältet hos Skånepolisen...då kanske de skulle se lite annorlunda på saker och ting?
Så här skriver Sydvsvenskan:
" Batong, pistol – och numera pepparsprej. Polisens nya vapen ska minska våldsanvändningen och rädda liv. Men pepparsprejen används för ofta, för lättvindigt och de utsatta får för dålig hjälp efteråt. Särskilt kritisk är Rikspolisstyrelsen mot Skånepolisen."
" Skånepolisen får sammanlagt kritik i 43 av de 202 fall där sprejen användes under 2006. Många av de fallen gäller att de som blivit utsatta för pepparsprej inte har fått tillräcklig hjälp att skölja bort, eller sanera, pepparsprejen i efterhand.
Dessutom kritiseras Skånepolisen för att alldeles för lättvindigt använda pepparsprej. Några klara riktlinjer för när sprej ska eller inte ska användas finns inte."
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar