onsdag, september 26, 2007

FN:s MR-chef på konferens i Iran - MOT mänskliga rättigheter

FOMI skriver:

"FN:s fjäskande för islam och muslimska diktatorer fortsätter: Louise Arbour, chefen för FN's människorättsråd, har smugglats in i hemlighet till ett möte i Islamiska diktaturen Irans huvudstad Tehran. Länderna som deltog tillhörde "the non-aligned movement", en relik från kalla kriget som idag mest består av representanter för diverse diktaturer.

Bland talarna sågs förintelseförnekaren och apokalyptikern Mahmoud Ahmadinejad, och konferensen leddes av kommunistdiktaturen Kuba. Under konferensen fastslogs att FN:s deklaration om universella mänskliga rättigheter måste ersättas av "kulturell mångfald".

Med detta skall förstås islamiska traditioner som tortyr, stening och avrättning av apostater. Ahmadinejad betonade att han såg kraven på mänskliga rättigheter som ett maktverktyg för att sätta press på mindre länder". Han krävde också att människorättsdeklarationen skulle skrivas om eftersom den muslimska världen "inte var närvarande då deklarationen författades." De muslimska representanterna var mycket nöjda med Louise Arbours deltagande, som uppfattades som ett implicit stöd för Ahmadinejads åsikter."

"
Dagen efter mötet i Tehran fick vi bevittna flera exempel på Irans "kulturella mångfald", då landet avrättade 21 fångar genom offentlig hängning och stening. Louise Arbour måste vara stolt över sitt vilkorslösa stöd för Iran."

Läs och diskutera på FOMI

Inga kommentarer: