tisdag, december 04, 2007

Sverige stoppar förslag om utvisning av terrorister

Sverige har stoppat ett brittiskt förslag om att EU-länderna bör undvika terrorrättegångar och i stället utvisa misstänkta terrorister till länder med tveksam rättssäkerhet.

EU:s justitieministrar samlas på torsdag i Bryssel för att fatta en rad beslut som skärper EU-ländernas terroristlagar. Bland annat ska det bli straffbart att uppmana till, rekrytera till och utbilda för terrorism. Förslaget stöds av Frankrike, Tyskland, Spanien, Polen och Italien. Det backas också upp av Gilles de Kerchove, EU:s samordnare i kampen mot terrorismen. De anser att förslaget skulle skona EU-länderna från långa och svåra terroristrättegångar.

Men för två veckor sedan stoppades det på tjänstemanna-nivå av Sverige, Danmark och Finland, som kategoriskt avvisar britternas idé...

Läs varför i Sydsvenskan

Givetvis är det bättre med långa komplicerade dyra rättegångar på skattebetalarnas bekostnad. De får 15 år möjligen med tre mål mat om dagen, 9 kr/ tim och sedan ute efter halva tiden för gott uppförande. Vad händer sedan? Har de blivit fromma på Hall, och nu vill lämna sitt gamla terrrorliv bakom sig? Skulle inte tro det. Annars finns det ju alltid, även det på typiskt svenskt strutsliknande manér, givande kvartssamtal med batikklädd kvinna på socialtjänsten, saft & bullar och we shall overcome..

Inga kommentarer: