fredag, september 10, 2010

Åter igen krävs väktare på byggen i Malmö: Arbetarna stenas och hotas av invandrargäng"Byggarbetarna på Heleneholm attackerades med stenar mitt på dagen i måndags. Nu patrullerar väktare runt arbetsplatsen."
Skånskan

Kuriosa:
Stenkastning mot bussar i Malmö Två gånger tidigare har det varit allvarliga problem med stenkastning mot bussar i Malmö. Sommaren 2005 stoppades alla stadsbussar till Oxie under kvällstid. Problemen fortsatte under hösten. I september drogs vissa hållplatser i Kroksbäck och Bunkeflo in på grund av stenkastning. Där utsattes fjorton bussar för stenkastning på en vecka. I november blev en busschaufför allvarligt misshandlad av ett ungdomsgäng i Kroksbäck. Problem förekom även i Fosie, där Fosie församling anlitade väktare för att skydda sina medlemmar vid bussutflykter.

Den andra stora vågen av stenkastning mot bussar ägde rum i Rosengård 2002 - 2003. Flera bussar skadades när ungdomar slängde ner stenar och andra föremål, som en kundvagn, ett järnrör och ett valplakat från broarna över Amiralsgatan. Busslinjerna läggs om och de sena kvällsturerna till stadsdelen dras in, eftersom busschaufförerna vägrar att köra.

En annan Malmö-klassiker är attackerna på byggnadsarbetarna på Apelgårdsskolan 2003, Wikipedia skriver:

Då det Sjöbobaserade byggföretaget Nimab utförde ett omfattande tillbygge på Apelgårdsskolan började en grupp elever trakassera byggnadsarbetarna. Allt från glåpord till stenar och flaskor haglade över arbetsstyrkan vid flera tillfällen. Kulmen på trakasserierna nåddes i och med misshandeln av en 41-årig byggnadsarbetare som slogs till marken och fick ta emot ett antal sparkar när han låg ner.

Mannen låg sedan på sjukhus och var svårt chockad. Invandrargängen som kastade sten på byggnadsarbetarna (som renoverade DERAS skola) hävade att byggarbetaren "heilat", därför var de tvugna och slita ner honom och misshandla honom.

Mera mysig mångkultur, va?


/Fröken Sverige - röstar självklart på www.sverigedemokraterna.se


Inga kommentarer: