tisdag, mars 26, 2013

Danska shariagäng bland jihadkrigarna i Syrien
Shariagängsledaren, stora A, är bland de "danskar" som har åkt till Syrien för att delta i Jihad, meddelar Jyllands-Posten och Kristeligt Dagblad.


Bandelederen "Store A" har sammen med flere andre medlemmer af det københavnske bandemiljø deltaget i kampene mod præsident Bashar al-Asad i Syrien, skriver Kristeligt Dagblad.


 Mindst 45 personer er det seneste halve år rejst fra Danmark til Syrien for at tilslutte sig forskellige oprørsgrupper blandt andet med relation til al-Qaeda. Det fremgår af en ny rapport fra Center for Terroranalyse, CTA.
 Og ifølge Kristeligt Dagblads oplysninger er der altså tale om blandt andre bandelederen "Store A" med det borgerlige navn Abderrozak Benarabe.
Minst 4 av de 45 som man känner till har åkt till Syrien, har dödats. Andra har kommit hem med granatchock.

Danska polisen misstänker nu att de som åker till ställen som Syrien och Somalia, för att delta i jihad, kommer att komma hem mycket väl tränade för krig och kanske ha med både vapen och sprängämnen.

Många av dem har redan fört krig i Danmark under många år. En del har redan misshandlat eller dödat någon innan de åkte till Syrien (eller Somalia). Andra har kanske mest haft huvudet ner i koranen under lång tid.

De kan han olika bakgrund. Och olika skäl till att delta i jihad. Men alla vill de på ett eller annat sätt utrota ickemuslimer.

En annan shariagängs-ledare på Blågårds Plads, Lille A, sa 2009: 
 
Lille A

"För tio år sen så älskade jag Danmark, men nu njuter jag närmaste när danska soldater dör i Afghanistan."

Några av de få som högljutt varnat om hur farliga för Danmark dessa gäng är, det är faktisk Hells Angels. De skrev bland annat det så kallade "Sjakal Manifest", i vilket de skrev bland annat:

"De hatar danskar; mentaliteten, levnadssättet, kristendomen och dess symboler. Ofta anger de rasism som huvudorsak till att de hatar, men de kan inte se sanningen som den är och tror att rasism bara gäller vit mot svart. De betraktar Danmark som ett "luderland" och ju mer skada de kan tillföra landets medborgare, desto bättre har de det." 
Hells Angels, Danmark: Folket är med oss mot kriminella invandrargäng

Tidigare:

Mer om shariagängen på Blågårds Plads i BerlingskeShariagäng ylade Allahu Akbar och anföll mc-gäng/Fröken Sverige - 7 år i svenska folkets tjänst
Share |

Inga kommentarer: