måndag, februari 12, 2007

EU måste ta ansvar för Irak

"Ökad flyktingström Sverige tar emot över hälften av alla asylansökningar från irakier som görs i Europa. Nu krävs solidaritet mellan EU:s medlemsländer så att vi blir fler som delar på detta ansvar, skriver migrationsminister Tobias Billström och EU-minister Cecilia Malmström i ett gemensamt debattinlägg.

Kriget i Irak skördar nya offer varje dag. De dagliga nyhetsrapporteringarna om blodiga attacker där antalet civila dödsoffer är stora förskräcker oss alla. Men kriget har också andra konsekvenser. En sådan är den tilltagande ström av människor som bestämmer sig för att fly kriget och våldet för att söka trygghet någon annanstans.
Kriget har lett till att fler irakier än någonsin flyr till Sverige. Under 2006 sökte 9 065 irakier asyl i Sverige, att jämföra med 2 330 under 2005. Detta innebär att Sverige för närvarande tar emot över hälften av alla asylansökningar från irakier som görs i Europa. Enligt migrationsverkets prognos kommer inströmningen att öka ytterligare i år."

Och sen fortsätter det:


I dag bor över 70 000 irakier här. Invandringen har skett över en lång följd av år och många är väl etablerade i Sverige och har inneburit ett värdefullt tillskott för vårt land.

SUCK PUST STÖN. Kan någon förklara det "värdefulla tillskottet" för mig? Det MÅSTE liksom inflikas varje gång av rädsla, för att inte stöta sig med någon, och då i synnerhet muslimerna. Men aldrig ser man en enda förklaring på vad det värdefulla består i.....ALDRIG!

Och hur vore det om de andra länderna där nere tog hand om de sina? Inte minst de länder som badar i pengar. Sverige är ju inte precis det första landet man hamnar i när man passerat ut ur i Irak eller Somalia...


Glöm inte de 26 000 förfalskade passen..


Läs hela artikeln i SvD

Inga kommentarer: