torsdag, februari 08, 2007

Välbesökt rättegång om slöjor

Helena på FOMI skriver:

" I går inleddes rättegång i Göteborgs tingsrätt om Göteborgs stad har diskriminerat två muslimska kvinnor för deras klädsel i Kärra simhall.

Det är diskrimineringsombudsmannen, DO, som har stämt kommunen. Houda Morabet och Hayal Eroglu var med sina barn i simhallen påklädda joggingbyxor, längärmad t-shirt och huvudduk eftersom de inte själva skulle bada. Kvinnorna hävdar att de av personal på badhuset blev ombedda att lämna anläggningen på grund av olämplig klädsel.

Chefen för Kärra simhall, Bengt-Olof Elling, försäkrade att nämnda klädsel var helt ok att ha på sig som förälder i simhallen. Däremot hävdade en av de badvakter som tjänstgjort vid kvinnornas besök att man inte ska ha långärmad tröja, inte heller huvudduk. En annan ansåg att det var materialet i kläderna, bomull, som var olämpligt med tanke på tyngden i vattnet om de skulle tvingas rädda sina barn

DO hävdar att kvinnorna utsatts för såväl direkt diskriminering (för att de är muslimer) som indirekt (klädkravet), och begär 150 000 kronor i skadestånd till var och en av dem."

Läs mer på GP och diskutera i FOMI´s forum

Det är ju bedrövligt att man ens kan fundera på att kräva 150 000
i skadestånd för att man inte får ha slöja på sig i ett badhus! Inte minst med tanke på att ett våldtäktsoffer kanske får 50 000 - om de har tur! Misshandlade, som får tänderna utslagna, kanske får ett skadestånd på 5 000.

Det är dags att detta stoppar nu. Dessa GNÄLLIGA OMÄTTLIGA KRAVMASKINER! Jag vill inte se folk i slöjor på badhuset - klart slut! Nu får det bli skärpning snart! Ska detta landet se ut som mellanöstern snart? Då är vi nog många som flyttar...

Inga kommentarer: