tisdag, februari 06, 2007

Skilsmässor i Sverige SKA anpassas till islam

"Skilsmässor i Sverige ska anpassas till muslimska länders kritiserade religiösa äktenskapslagar. Förslaget kommer återigen från Sveriges muslimska förbunds ordförande Mahmoud Aldebe. "

"Mahmoud Khalfi är ordförande i Islamiska förbundet och imam, ansvarig för familjefrågor i Stockholms moské vid Medborgarplatsen. Många av de kvinnor som DN berättade om i gårdagens artikel söker sig till honom när de vill få sina skilsmässodomar från tingsrätten religiöst bekräftade. Med hjälp av en sådan bekräftelse hoppas de kunna befria sig från äktenskapet i det forna hemlandet. "

"Därför vill Mahmoud Khalfi ha samhällets stöd. Det behövs pengar för att avlöna imamer som engagerar sig i skilsmässorna. Och framför allt, hävdar han, krävs det något slags auktorisation från samhället som stärker imamernas ställning.


Tankarna om auktorisation har tagit form hos Sveriges muslimska förbunds ordförande Mahmoud Aldebe. Han har tidigare hävdat att det behövs särlagstiftning för muslimer i Sverige, eller "rättelse" av svensk familjerätt som han förra våren uttryckte det i sitt uppmärksammade och hårt kritiserade brev till alla riksdagsledamöter.

Nyligen ansökte han om 300.000 kronor från länsstyrelsen i Stockholms län för att starta ett medlingskontor för muslimska familjer. "

Läs mer i DN


Samt artikeln i DN den 4 februari 2007


Suck, pust och stön...Som Pia K säger: OMÄTTLIGA KRAVMASKINER

Inga kommentarer: