onsdag, september 12, 2007

filmen Naive Norge:"Vi kan inte förvänta oss samarbete med några som bara respekterar den de fruktar."


Den engasjerte fotografen Christofer flytter til flerkulturelle Holmlia. Han etablerer et fotostudio midt i hjertet av lokalsamfunnet og venter i spenning på mennesker fra alle deler av verden. Det blir et år med sterke opplevelser. Er dette fremtidens Norge?

Første dag i Christofers fotostudio på Holmlia blir det sirkus. To familier dukker opp samtidig. Fire pakistanere og ni afrikanere! Christofer har bodd en del år i Paris, og etablerer seg i innvandrerbydelen med et åpent sinn.

En dag skriver Morgenbladet at professor Thomas Hylland-Eriksen vil ha 1,5 millioner innvandrere til Norge. Christofer bestemmer seg for å gå på et integreringseminar arrangert av professoren, og kupper møtet:

- Problemet er folkegrupper som danner et samfunn i samfunnet! Og bruker sine barn som middel til import av stadig flere fattige landsmenn gjennom tvangsekteskap. Så jeg spør innvandrerne, for eksempel pakistanerne: Hva gjør dere for fellesskapet? Hvilke planer har dere for fremtiden? Hvorfor danner dere et samfunn i samfunnet?

Christofer Uwes film "Naive Norge" er en sjangermessig overskridelse.




Inga kommentarer: