onsdag, september 12, 2007

Gängen växer sig starkare i Skåne

"De yrkeskriminella organiserar sig, konstaterar polisen i en strategisk analys. Med flera hundra medlemmar i Skåne växer ett alltmer välorganiserat nätverk fram inom den grova organiserade brottsligheten.

Ett gängkrig, eller flera mindre strider mellan enskilda medlemmar, hotar i kölvattnet av Outlaws etablering och andra gängs kamp om andelar av den kriminella marknaden. "

Läs mer i Sydsvenskan

MC-gängen känner vi till innan och vet att i alla fall Bandidos både består av och har invandrargäng runt sig.... och andra gäng som växer är:

"The Chosen Ones. Gäng med många medlemmar av Västafrikanskt ursprung. Tiotal medlemmar i Malmö under 2006. Medlemmar kopplas till våld, narkotika, utpressning och bedrägerier."

"Original Gangsters, OG. Fängelsegäng med rötter i Göteborg. ”Ett flertal skånska ungdomar med rötterna i brottsaktiva gäng eller nätverk från Rosengård i Malmö och från Landskrona har rekryterats till OG inne på anstalt”, konstaterar polisen. Men man förväntar sig att ingen regelrätt avdelning etableras i Skåne."

Sverige är inte längre ett tryggt och stabilt land. Om inte politikerna gör om lagarna och ger polisen de redskap som behövs, så slutar detta landet i kaos snart...

Inga kommentarer: