tisdag, december 04, 2007

Kallade polis för nazist

I väntan på att hustrun skulle uträtta ett ärende hade 46-åringen ställt bilen på en sträcka med stoppförbud på S:t Persgatan. En polispatrull stannade till, förklarade att det rådde stoppförbud på platsen och bad mannen flytta bilen.

När 46-åringen trots flera uppmaningar vägrade flytta på sig började den ene av poliserna skriva ut en p-bot. Och då tappade bilisten helt koncepterna. Han beskyllde poliserna för att vara rasister. De blev också kallade nazister, djävla idioter, djävla gris och beskylldes för att vara dumma i huvudet.

Under bråket anlände mannens hustru. Poliserna uppger att också hon kallade dem för idioter och skrek att anledningen till att de ingripit var att hon och maken var invandrare. Under tiden fortsatte 46-åringen att skrika tillmälen.

Enligt poliserna var mannen så högljudd att förbipasserande stannade upp för se vad som stod på. Han ska också, på en direkt förfrågan, vidhållit att han ansåg dem vara bland annat rasister och nazister.

Nu har den 46-årige bilisten åtalats för förolämpning.
46-åringen förnekar brott, med medger att han kallat poliserna rasister. Några andra skällsord kommer han inte ihåg. Han anser sig kränkt av poliserna och hävdar att det är de som uppträtt olämpligt.

Skriver NT

"Det sprids en sorts föreställning om att det mångkulturella samhället inte fungerar. – Våra motmedel måste vara att visa att det mångkulturella samhället fungerar bättre. Det är ett mer spännande och mer intressant samhälle!" / Fredrik Reinfeldt, Sveriges statsminister

Inga kommentarer: