" Det politiska etablissemanget, EU och näringslivet attackerar den svenska arbetsmarknadspolitiska modellen, skriver Jimmie Åkesson (sd), partiordförande, Per Björklund (sd), arbetsmarknadspolitisk talesman, och Björn Söder (sd), partisekreterare.
Den förra och nuvarande regeringen har fört en retorik där man säger sig "stå upp för den svenska modellen", men det är den av Svenskt Näringsliv efterfrågade utvecklingen som man har gynnat med sin faktiska politik."
Både de vänster- och högerregeringar Sverige haft sen vi trädde in i EU har varit positiva och närmast okritiska till unionen och dess harmonisering av nationella arbetsmarknadslagstiftningar. Av en stark lobby, uppbackad av vänster- och högerregeringar och företrädd av Svenskt Näringsliv, används EU som genväg för att attackera den svenska modellen. Genom att hänvisa till krav från EG-domstolen hoppas man kunna avveckla den svenska modellen utan att själva behöva förespråka detsamma.
Syftet är billigare arbetskraft, genom att utsätta svenska löntagare för lönekonkurrens. Men nedmonterandet av det regelverk som skyddar svenska löntagare är inte tillräckligt i sig. Andra sidan av myntet är den politik för ökad arbetskraftsinvandring som stöds av samtliga riksdagspartier. Som bonus medför globaliseringen också en svagare nationell anknytning och solidaritet, vilket leder till att näringslivets sociala ansvar för det egna landets löntagare minskar.
En sådan politik gynnar bara näringslivets jakt på billig arbetskraft. Detta vore ett dråpslag för svenska löntagare, som är de stora förlorarna. Trots regeringsskiftet fortsätter den förödande massinvandringspolitiken av människor med tveksamma eller inga asylskäl och utan förutsättningar att platsa på den kunskapsbaserade svenska arbetsmarknaden.
Utbudet av billig, lågutbildad arbetskraft är i dag för stort. Samtidigt planerar den borgerliga regeringen att tillmötesgå storföretagen och ytterligare hålla nere de svenska lönekraven genom att erbjuda en öppen och fri arbetskraftsinvandring från låglöneländer utanför EU. Inte heller oppositionspartierna ser några problem med ytterligare massinvandring av lågutbildad arbetskraft som skall konkurrera med de sämst ställda om jobben.
Sammantaget kommer detta att innebära växande löneklyftor, lägre reallöner och försämrade levnadsvillkor för den svenska löntagaren. På sikt kommer det även innebära den slutgiltiga kollapsen för vår gemensamt finansierade välfärd. Utanförskapet kommer att bli enormt. Människors möjlighet att försörja sig på lönearbete kommer att försämras, samtidigt som fler skall dela på en snabbt minskande gemensam kaka.
Sveriges nuvarande lagstiftning kring anställning medför tyvärr en viss tröghet på arbetsmarknaden vilket kan ha en viss hämmande effekt på nyskapandet av jobb. I Danmark har socialdemokraterna och LO drivit en aktiv politik för att lägga om anställningslagstiftningen. Sverigedemokraternas nuvarande arbetsmarknadspolitiska program är till viss del inspirerat av den modell danska socialdemokraterna och danska LO har konstruerat.
Men även om den danska modellen hittills varit lyckosam så håller vi sverigedemokraterna nu på att se över och ompröva vårt arbetsmarknadsprogram i en riktning till förmån för nuvarande svensk lagstiftning. Anledningen är att den danska modellen ter sig vansklig för Sverige i en tid präglad av högt utbud på arbetskraft och ett växande hot från riksdagspartierna, Svenskt Näringsliv och EU om att öppna upp den svenska arbetsmarknaden för lönekonkurrens från omvärlden. Dessutom är den danska modellen ännu inte prövad i lågkonjunktur.
När sverigedemokraterna nu uppdaterar och förtydligar sin arbetsmarknadspolitik så framgår det att vi är tämligen ensamma om att stå upp för svenska löntagare, svensk lönebildning och den svenska modellen.
Regeringens överdrivna utbudspolitik med försämringar i trygghetssystemen tillsammans med den rekordstora massinvandringen, planerna på en omfattande arbetskraftsinvandring och domen i det så kallade Vaxholmsmålet pekar alla i riktning mot lönedumpning, försämrade villkor för svenska löntagare och en försvagning av den svenska modellen.
Som enda svenska parti som ifrågasätter denna utveckling har sverigedemokraterna en viktig roll att axla.
Jimmie Åkesson
Per Björklund
Björn Söder
Läs detta på Kristianstadsbladet
Tänkte först bara kopiera in lite som jag brukar, men jag anser att denna texten är för viktig för att förkortas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar