tisdag, mars 08, 2011

NU: Halvårsrapport med Jimmie Åkesson

"

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har suttit i riksdagen i snart ett halvår. Som ledare för en tjugo personer stark riksdagsgrupp är SD på sätt och vis en tyngre maktfaktor än såväl vänsterpartiet som kristdemokraterna, som båda fick färre röster i valet. På tisdag tar Sverker Olofsson landets yngste partiledare på pulsen, bland annat om jämställdhet - på den internationella kvinnodagen. Vilken inställning har egentligen sverigedemokraterna i debatten om kvotering av kvinnor till företagens styrelser? I deras eget parti är få kvinnor aktiva.

Jimmie Åkessons tankar kring invandringen är redan väl kända, men kanske har tiden bland de andra folkvalda gjort något intryck på honom?
Och vad är SD:s tankar kring skapandet av fler arbetstillfällen? Partiföreträdarna talar gärna om en kortare väg mellan idé och färdig produkt och vill exempelvis främja en ökad snabbhet, som skulle kunna bidra till positiv utveckling.

Superpopuläre komikern Henrik Dorsin är också gäst i kvällens program. Med "Tingeling" kom genombrottet och sedan dess har det bara rullat på, i Grotesco, Solsidan och nu Åsa-Nisse. Vad kan man åstadkomma med humor, mer än skratt?

SVT2 tisdag 8 mars kl. 20.00" På SVT Play efter sändningen


/Fröken Sverige - röstar självklart på www.sverigedemokraterna.seGe bidragAnser ni att bloggen är viktig och bör leva vidare ?Hjälp till att stötta den, genom att skänka ett bidrag till Jihad i Malmö´ s postgiro/plusgiro 76 78 42-8, glöm INTE att märka betalningen med "FS".

Inga kommentarer: