onsdag, november 18, 2015

Överkalix: Skyddsstopp på hem för ensamkommande - personalen rädd

De så kallade "ensamkommande barnen" som oftast är minst 10 år än de uppger, verkar inte direkt glada för det skydd och den lyx de fått. Blir inte allt enligt deras önskemål, så tenderar det att bli bråk direkt.

Unga tjejer, som oftast är de som jobbar med dem, känner sig inte ens trygga trots att de bär personlarm. Överkalix är bara ett av mängder med ställen, där personalen ständigt känner sig hotade av dessa så kallade "barn", "barn" som oftast är vuxna och vältränade män.

De här "barnen" har inget med Kalix att göra, men jag kan personligen garantera att de två till vänster, i alla fall var mycket rynkiga när de kom till Sverige."Skyddsombudet vid ett av hemmen för ensamkommande barn stoppade arbetet i onsdags. I första hand ville hon se dubbelbemanning dygnet runt i stället för att som i dag låta en ensam person vara sovande jour."

"Ibland har de boende på hemmet varit utagerande och hotfulla. Arbetstagarna bär personlarm, men känner sig osäkra ändå. I Överkalix finns polis på plats endast sporadiskt och det är åtta mil till polisen i Kalix."


Källa: Tidningen Arbetet

/Fröken Sverige - i svenska folkets tjänst sedan 2006

Inga kommentarer: