torsdag, november 19, 2015

SD säger som de alltid sagt: ”Hotet från jihadister allvarligast”
"Pengar till en informationskampanj om islamism och mer stöd till de som försöker hindra ungdomar att bli radikaliserade. Det är några av punkterna i det handlingsprogram som Sverigedemokraterna i dag presenterade för en effektiviserad terrorismbekämpning.


– Vi tar hotet från alla extrema grupper på allvar, säger gruppledaren Mattias Karlsson, under pressträffen på riksdagens presscenter i Stockholm.

Han betonar dock att hotet från jihadister är allvarligast."

Mattias Karlsson (SD) anser att Sverige har haft dålig kontroll på vilka som släpps in i landet under lång tid och att jihadistkrigare fått komma tillbaka till Sverige utan någon "större" kontroll."

"Kent Ekeroth, rättspolitisk talesperson, säger vid presskonferensen att partiet vill se flera brottsbekämpande åtgärder:

SD vill förbjuda propaganda för att gå med i en terroristorganisation. SD vill också straffa varje form av deltagande eller stöd till sådana organisationer. Även indirekt stöd till IS.
SD vill kunna frånta terrorister svenskt medborgarskap, inte bara de med dubbla medborgarskap. Ekeroth uppger att det ska vara möjligt att göra människor statslösa."

SVT

Bli medlem i #SVERIGEDEMOKRATERNA HÄR SER DU HUR!

/Fröken Sverige - i svenska folkets tjänst sedan 2006

Inga kommentarer: