torsdag, juni 29, 2006

"De har hjärntvättat min son..."




KUNGÄLV (Dagbladet.no): 19. oktober ifjor klokken 15.55 ringte bosniske antiterrorstyrker på dørklokken til leiligheten i første etasje på den hvitmalte villaen i Poligonska gate i Butmir-distriktet utenfor Sarajevo.

Mirsad Bektasevic (18) åpnet døren.

Ifølge den engelske oversettelsen av tiltalebeslutningen mot den svenske tenåringen, viste politiet ham ransakelsesordren og ID-kort, men Bektasevic nektet å slippe dem inn. Den svenske tenåringen svarte med å skyve en av politimennene ut av døren mens han sa:

- Hvem er du til å gjennomsøke mitt hus, søppel.

Politimennene overmannet Bektasevic og stormet inn i leiligheten, der de fant danskfødte Cesur Abdulkadir (20) sittende innenfor. Han hadde en jakke over venstre hånd. Politimennene røsket vekk jakken, og så rett på en pistol med lyddemper. Abdulkadir hadde fingeren på avtrekkeren. En av politimennene slo pistolen ut av hånden hans og Abdulkadir ble lagt i gulvet.

Da politiet etter arrestasjonen av de to gjennomsøkte leiligheten fant de 35 kilo sprengstoff, et selvmordsbelte og en Sony 60 minutters Hi8-kasett med bombeoppskrifter og en advarsel om et terrorangrep.

Läs mer i norska Dagbladet 27 juni

Läs mer i norska Dagbladet 29 juni


Inga kommentarer: