torsdag, juni 08, 2006

Kanadensiska terrorister med kontakter i Sverige - IGEN

"I slutet av sommaren väntas rättegången i Sarajevo börja mot den 18-årige svensk som åtalats för ett planerat självmordsattentat. Den bosniska åklagarnas bevisning har flera brister. Men brittisk, amerikansk och kanadensisk polis har nu tagit fram nya fakta som är besvärande för svensken."

"Under en förberedande rättegångsdag den 3 maj nekade han till alla anklagelser om vapenbrott och förberedelse till terroristbrott. Men åklagarsidan pekar på en rad beslag — 20 kilo sprängmedel, en revolver, ammunition, ett självmordsbälte och en så kallad avskedsvideo."

"I Danmark sitter fyra invandrarungdomar i åldern 17-22 år häktade sedan drygt sju månader i en "terror-sag".
I London anklagas tre män i samma ålder för allvarliga terrordåd.
I förra veckan slog brittisk antiterrorpolis till mot fyra adresser i Göteborg. Razziorna riktades främst mot en 28-årig al-Qaida-sympatisör.
I Atlanta i USA sitter två personer — 19 och 21 år gamla — häktade för att ha planlagt terrordåd mot officiella mål i Washington. En av dem utlämnades i april från Bangladesh.
I helgen grep kanadensisk polis sjutton personer — varav sju tonåringar. De misstänks ha planlagt bombdåd mot landets finanscenter i Toronto och parlamentet i Ottawa."

"Gemensamt för alla dessa unga män är att de träffats på Internet. De har chattat om hur man tillverkar billiga bomber, skapar hållbara terroristceller, förfalskar kreditkort och hackar sig in på viktiga webbplatser."

Läs mer på Sydsvenskan

....och SÄPO som var SÄKRA på att någon från Sverige inte alls var inblandade. Ja,ja...hade UD sagt till dem att svara så, eller?

Jag kan LOVA att det finns fler anknytningar till Sverige...bara vänta och se.....våra söta islamister är så kreativa så....

Inga kommentarer: