måndag, november 26, 2007

Gruppvåldtogs i 16 timmar av fem somaliska män

"Mandag kveld 22. januar i år kommer en ung kvinne inn i en leilighet på Sinsen i Oslo sammen med kjæresten sin. Leiligheten er hvitmalt, med en rød sofa i stua. Her sitter flere menn med somalisk opprinnelse. Det drikkes og røykes khat. Utover natta, morgenen og formiddagen blir kvinnen voldtatt på det groveste, ifølge kvinnen og politiet. "

"– Klanen jeg tilhører regnes som «lavtstående» i andres øyne og klanen blir hatet for dette. Voldtektene hadde ikke skjedd dersom jeg hadde vært med i en annen klan, sier 20-åringen til politiet.

I etterforskningen kommer det fram at vitner hevder at «voldtekt ikke er så alvorlig for somaliere».

"
«Med bakgrunn til den uforholdsmessige store andelen somaliske menn som har vært involvert i voldtektssaker i Oslo, pågikk det på begynnelsen av året (2007) en debatt der enkelte bl.a spurte om dette skyldtes noe i somaliernes kulturelle bakgrunn (…) Som undertegnede har forsøkt å påvise ovenfor, er det imidlertid lite – om noe i det hele tatt – som til sier at somaliere generelt, eller somaliere i Norge spesielt, bærer på en historisk kulturarv som gjør at de skulle utvikle et mer tolerant syn overfor seksuelle overgrep overfor kvinner, deriblant voldtekt og gruppevoldtekt, enn andre. Dette gjelder også saken som er utgangspunkt for denne utredningen». "

Läs mer i norska Dagbladet

Inga kommentarer: